STOP THE PRESS!

Ruotsalaisen elokuvan viikko Kino K-13:ssa 3.-8.2.201

Ruotsin suurlähetystön ruotsalaisen elokuvan viikko tarjoaa viisi ruotsalaista elokuvaa ajalla 3.-5. ja 7.-8. helmikuuta. Elokuvat on tekstitetty suomeksi. Ennakkoilmoittautumista ei tarvita, ilmainen sisäänpääsy.

Tervetuloa!

Ohjelmisto:

PALME (ma 3.2. klo 18.00)
Helmikuussa on tullut kuluneeksi 28 vuotta siitä, kun Ruotsin pääministeri Olof Palme ammuttiin kadulle Tukholmassa. Tapaus sai koko Ruotsin muuttumaan yhdessä yössä. Elokuva kertoo Palmen elämästä ja siitä Ruotsista, jota hän oli mukana rakentamassa.
Ohjaus: Kristina Lindström, Maud Nycander

COCKPIT (ti 4.2. klo 18.00)
Valle on lentäjä, joka menettää kerralla työnsä, vaimonsa ja kotinsa. Hän tekee radikaalin päätöksen ja päättää haastaa sovinnaiset tavat pukeutumalla peruukkiin ja mekkoon ja hakemalla työtä, johon etsitään naisia. Maria-nimisenä pilottina hän tekee uroteon lento-onnettomuuden yhteydessä, ja yhtäkkiä hän on median huomion keskipisteessä. Mutta mitä lento-onnettomuudessa oikeasti tapahtui?
Ohjaus: Mårten Klingberg

STOCKHOLM ÖSTRA (ke 5.2. klo 18.00)
Stockholm Östra on rakkaustarina, jossa kaksi toisilleen vierasta ihmistä kohtaavat traagisen onnettomuuden kautta. Onnettomuus on vaatinut veronsa kummankin elämältä, mutta kun Johan ja Anna tapaavat Stockholm östralla, rautatieasemalla, joka yhdistää Tukholman ja heidän idylliset esikaupunkinsa, he astuvat vaaralliselle, intohimon ja valheiden reunustamalle tielle.
Ohjaus: Simon Kaijser da Silva

FYRA ÅR TILL (pe 7.2. klo 18.00)
David Holst on jo vuosia ollut ennakkosuosikki Ruotsin seuraavaksi pääministeriksi. Vaaleissa tapahtuvan yllättävän käänteen seurauksena hän joutuu tyytymään sivustaseuraajaan rooliin vielä toiset neljä vuotta. Mieli maassa hän raahaa itsensä tylsästä ja merkityksettömästä poliittisesta tapaamisesta toiseen. Hänen elämänsä tulee kuitenkin muuttumaan, sillä David, joka on ollut naimisissa jo muutaman vuoden, on rakastumassa – ja yllättävää kyllä mieheen.
Ohjaus: Tova Magnusson-Norling

HAPPY END (la 8.2. klo 15.00)
Happy End on satu aikuisille. Se kertoo viidestä henkilöstä, joilla on tärkeä suhde toisiinsa ja jotka kaikki välttelevät rehellisyyttä. He elävät valheita ja petollisuutta täynnä olevassa varjomaailmassa, ja vain odottavat totuuden paljastumista, jotta he voisivat jatkaa elämäänsä uudella tavalla. Happy End on kolmas osa Björn Rungen trilogiassa vapautumisesta, jonka kaksi ensimmäistä osaa, Minkä taakseen jättää (2003) ja Suusta suuhun (2005), kertoivat kahden ihmisen yrityksistä vapautua huonosta elämästä.
Ohjaus: Björn Runge

Elokuvateatteri Kino 13
Kanavakatu 12
Katajanokka, Helsinki

Lähde: SES