STOP THE PRESS!

Tallinn Music Week julkaisi festivaalin esiintyjät ja aikataulun

Maaliskuun viimeisenä viikonloppuna Tallinn Music Week täyttää Tallinnan jälleen keväisen raikkaalla ja monipuolisella musiikilla. Tänä vuonna Tallinn Music Weekillä esiintyy 227 artistia 20 valtiosta.  Suomesta mukana on 19 artistia.

Kuudetta kertaa järjestettävästä Tallinn Music Weekistä on syntynyt todellinen mekka Viron naapurivaltioiden ja koko Baltian ja Pohjois-Euroopan muusikoille. Sen puolesta puhuvat ohjelmaan kiinnitetyt ulkomailta saapuvat artistit: 19 Suomesta, 12 Latviasta, 12 Liettuasta, seitsemän Venäjältä, neljä Valko-Venäjältä sekä kolme artistia Tanskasta, Iso-Britanniasta ja Islannista. Virolaisia esiintyjiä festivaalilla nähdään 149.

“Tänä vuonna Tallinn Music Weekin ohjelman muodostavat ajankohtaiset virolaisartistit, Euroopan nousevat tähdet sekä eksoottisemmista maista tulevat esiintyjät,” kommentoi Tallinn Music Weekin ohjelmapäällikkö Kristo Rajasaare.

Kansainvälisistä nimistä Rajasaare nostaa esiin Public Service Broadcastingin, joka yhdistää retrofuturistiseen elektroniseen musiikkiinsa sampleja muun muassa vanhoista propagandaelokuvista. Brittiduon viime vuonna ilmestynyt debyyttialbumi nousi heti Iso-Britannian albumilistalle. Belgiasta saapuu synkän tanssillinen, Euroopan festivaalijärjestäjiä ihastuttava BRNS ja Saksasta 80-luvun taidepopin sekä r’n’b:n kaikuja yhdistävä berliiniläisbändi Ballet School. Venäjän nykymusiikkia edustavat elektropop-kollektiivi Everything is Made in China sekä folkrocktähti Inna Zhelannaya. Tällä kertaa festivaalin eksoottisimpia esiintyjiä ovat iranilaisartistit Arash Yazdani ja Shiraz Rahavarde-Parsian sekä georgialaiskollektiivi IRIAO.

Edellisvuosien tapaan puhaltavat nytkin myös uudet tuulet. Ensimmäistä kertaa ohjelmiston kokoamisessa on ollut mukana Viron kuunnelluin radioasema Raadio Sky Plus, joka esittelee oman ohjelmistonsa perjantaina 28. maaliskuuta Rock Cafessa.

Uusia, vierailun arvoisia konserttipaikkoja ovat Kultuurikatelin (kulttuurikeskus Kulttuurikattilan) hieman ennen festivaalia avattavat uudet konserttitilat – Koridor-klubi, Vitamin Loft ja Katelde-sali. Stalker-festivaali valitsema artistikattaus esitellään Kultuurikatelissa perjantaina 28. maaliskuuta. Illan aikana kuullaan ajankohtaisia elektroartisteja Islannista ja Iso-Britanniasta sekä Virosta ja sen naapurivaltioista.

Torstai-iltana 27. maaliskuuta Stupido Records avaa festivaalin klubillaan Von Krahlin baarissa ja teatterissa. Levy-yhtiö juhlistaa 25-vuotissyntymäpäiväänsä niin Suomessa kuin Virossakin ja Tallinnassa lavalle nousevat Stupido Recordsin rakastetuimmat suomalaiset ja virolaiset artistit. Suomesta festivaalille saapuu kaikkiaan 19 artistia: Albert Swarm, Bloodlands, Damn Seagulls, Death Hawks, Elifantree, Gracias & The Globe Band, Grave Siesta, Hypnomen, Lighthouse Project, Mirel Wagner, National Napalm Syndicate, Olimpia Splendid, Pää Kii, The Blanko, The Scenes, The Valkyrians, Soulwound, Raoul Björkenheim Ecstasy ja Wends.

Myös klassinen ja nykyklassinen musiikki siirtyvät tänä vuonna uusille areenoille. Mustpeade majassa (Mustapäiden talossa) järjestetään vanhaan malliin konsertteja. Sen lisäksi Eesti Muusika Päevad yhteistyössä Göteborg Art Sounds-festivaalin kanssa esittelee oman ohjelmansa 29. maaliskuuta Rotermanni kvartalissa (Rotermannin kortteli), jossa sijaitsee Uus Jahuladu (Uusi Jauhovarasto).

Festivaaliohjelmassa on ensimmäistä kertaa mukana myös Nokia Kontserdimaja (Nokia Konserttitalo), jossa 27. maaliskuuta esittäytyvät klassisen musiikin nuoret virolaislahjakkuudet. Konsertin ovat koonneet Pille Lille Muusikoiden Säätiö (Pille Lille Muusikute Fond) ja Viron musiikin edistämiskeskus (Eesti muusika arenduskeskus).

Kaupunkilava-ohjelma vie TMW:n Tallinnan kirja- ja levykauppoihin, gallerioihin ja kahviloihin, joissa festivaaliriemun pääsee kokemaan ilmaisissa konserteissa puolen päivän jälkeen. Viime vuonna aloittanut ravintolafestivaali “TMW maitsed“ (TMW maut) tutustuttaa yleisön tälläkin kertaa kaupungin mukavimpiin ravintoloihin ja ruokapaikkoihin. Niin ikään jatkuu viime vuonna debytoinut ja supersuosituksi osoittautunut keskustelusarja “TMW jutud“ (TMW tarinat).

1. maaliskuuta julkistetaan Kaupunkilavan konserttipaikat ja aikataulu, TMW maitsed-festivaaliin osallistuvat ravintolat ja niiden erikoistarjoukset sekä TMW jutud-keskustelusarjan ohjelma.

Tallinn Music Weekin festivaaliohjelma on valmistunut yhteistyössä tärkeimpien virolaisten musiikkiorganisaatioiden kanssa: Raadio 2, muusikkiportaali rada7.ee, Raadio Sky Plus, Rock Cafe, levy-yhtiöt Lejal Genes, Pigfarm Music, Eesti Pops, Elwood Muusik ja World Clinic, Viljandi Folk Music Festival, Jazzliit ja Jazzkaar, Stalker Festival, Manka Boutique Pop -festivaali, verkkokauppa 311.ee, baltialaista musiikkia levittävä nettialusta The Baltic Scene, Hea Uus Heli -festivaali, Rulers of the Deep -tapahtumakokonaisuus, HETK-ravintola, Eesti Muusika Päevad, Pille Lille Muusikute Fond, Eesti Interpreetide Liit ja Eesti Muusika Arenduskeskus.

Edellisvuonna Tallinn Music Weekille osallistui 17 000 musiikinystävää Virosta ja ulkomailta. Myös tänä vuonna odotamme vieraita Latviasta, Venäjältä ja Suomesta. Festivaalin koti, keskus ja virallinen hotelli on Nordic Hotel Forum.

Festivaalin ohjelma ja artistiesittelyt: www.tmw.ee

Tallinn Music Week 2014 pääyhteistyökumppani on Pohjoismaiden suurin pankki Nordea. Yhteistyössä ovat mukana myös EMT ja Nordic Hotel Forum.

Festivaalipassit ovat Suomessa myynnissä Tiketin myyntipisteissä, puhelinpalvelussa 0600-1-1616 (1,78 euroa/min + pvm) ja verkkokaupassa www.tiketti.fi

HINNAT:
alk. 47 € 24.3.2014 asti
alk. 57,50 € 29.03.2014 asti

Festivaalipassi oikeuttaa sisäänpääsyn kaikkiin Tallin Music Weekin tapahtumapaikkoihin.

Virossa festivaalipasseja ja yksittäisiä konserttilippuja myy Piletilevi.