STOP THE PRESS!

Why stop now

Why stop nowOhjaus & käsikirjoitus: Phil Dorling, Ron Nyswaner
Tuotanto: Neda Armian, Brice Dal Farra, Calaude Dal Farra, Lauren Munsch, Ron Nyswaner, Paul Prokop
Pääosissa: Jesse Eisenberg, Melissa Leo, Tracy Morgan, Isiah Whilock Jr.
Arvio: 3/5

Why Stop Now’ta tarjoillaan kansitekstien mukaan räväkkänä komediana täynnä odottamattomia käänteitä. No kyy-yyllä. Itselleni jo elokuvan kannesta löytyy luotaantyöntävä asia mutta siitä lisää tuonnempana. Itse elokuva kertoo aika twistatun tarinan nuoresta Elistä, joka pakenee vaikeuksia pianon koskettimien ääreen. Edessä onkin taitavalla pojalla nyt koesoitto arvostettuun musiikkiopistoon mutta juuri silloin alkavat hommat mennä pieleen rankimman kautta. Pahaa oloaan kiroilemalla purkavan pikkusiskon oireilu on vielä pientä, kun eksentrinen äiti sekoilee huumepäissään ja lupautuu menemään vieroitukseen. Sinne on Elin lähdettävä viemään mutta eipä rehabiin astella kuin hollitupaan. On oltava high, ennen kuin ovet aukeavat. Joten eikun diilerin luo kamaa hakemaan. No eihän sitä löydy. Alkaa seikkailu, joka lopulta huipentuu monien ihmisten saadessa sen mitä haluavat.

Why Stop Now’n parasta antia on sen omintakeinen tulokulma. Ihan jokaisessa ’perhekomediassa’ ei tehdä tällaista pilaa huumeista ja narkkareista – unohtamatta mielenhäiriöitä. Käsikirjoitus on jostain kumman syystä läpäissyt rahoitusraadin seulan ja hyvä niin, sliipattua ja siloiteltua tarjoillaan unelmakaupungista ihan liikaa. Ainoa ongelma on vaan, että ei tämä nyt mikään ihan maailman hauskin elokuva ole. Nuoret ohjaaja-käsikirjoittajat eivät ole hyvästä ideasta saaneet ihan kaikkea siitä revittävää irti. Kohtaukset ovat armottoman pitkiä, jolloin elokuva tuppaa menemään haahuiluksi. Ja mikä pahinta, ihan koko aikaa ei olla kärryillä siitä mihin elokuvaa pitäisi viedä. Tuntuu, kuin sitä olisi kunnon amatöörityyliin kirjoitettu samalla kuvausten edetessä. Turhaa ja tyhjää on liikaa.

Niin, se luotaantyöntävä asia. Hänellä on varmasti faneja Suomessakin ja olen takuulla väärässä mielipiteineni mutta en kerta kaikkiaan ole saanut Jesse Eisenbergiin otetta. Jo miehen arrogantti virnuilu kannessa ärsyttää. Hän toistaa elokuvasta toiseen samaa Mark Zuckerberg-bravuuriaan. Olen pahoillani. Ei vain pysty. Ongelma on minun, joten ehkä asiasta on turha jauhaa tässä ja nyt enempää. Sen sijaan Elin äitiä elokuvassa esittävä Melissa Leo suoriutuu osastaan raikkaasti ja todentuntuisesti. Muut näyttelijät tuntuvat tekevän tämän vähän sivutyönä, kuin pakon edessä seuraavaa suurta ja oikeaa elokuvaa odotellen.

Why Stop Now on kiero ja tavallaan hyvällä tavalla vinksahtanut pikkuhassuttelu, josta saa joitakin hymähtelyjä mutta ei juuri enempää. Toteutuksessa on menty jossain kohtaa metsään. Elokuva toimisi ehkä jonain pitkänä sketsinä ennemmin kuin kokopitkänä. Lihaa ei oikein luiden ympärille ole saatu.

Renek for smackthejack.net

Photos copyright by BCDF Pictures, 2012

Traileri: