STOP THE PRESS!

Ruotsin rockabilly-ylpeys Fatboy saapuu Suomeen kahdelle keikalle huhtikuussa

Keikat 11.4 Helsingin  Savoyssa  ja 12.4 Turun Logomossa
Yhtyeen kitaristi Hannu Kiviaho mukana Jussi –palkitussa Lauluja Koti-ikävästä -dokumentissa

Suomalaisten suosima rockabilly-orkesteri Fatboy saapuu keväällä Suomeen kahdelle keikalle. Yhtye nähdään 11. huhtikuuta Helsingin Savoyssa ja 12. huhtikuuta Turun Logomossa.

Fatboyn muodostavat kuusi jäsentä, joilla kaikilla on pitkä ura takanaan erinäisissä blues-, kantri- ja rockabilly -yhteissä. Kaksi jäsenistä on suomalaissyntyisiä, Hannu Kiviaho ja Alf Östlund, joista Hannu Kiviaho teki ensimmäiset keikkansa jo vuonna 1978 hieman alle parikymppisenä. Alunperin vuonna 1995 keikkamielessä ja fiftari-tapahtumissa aloittaneen Fatboyn suosio kasvoi vuosien varrella hiljalleen ja yhtäkkiä bändi huomasi kiertävänsä ympäri Pohjoismaita ja Eurooppaa keikkaillen. Vasta vuonna 2004 julkaistiin vihdoin Fatboyn debyyttialbumi Steelhearted.

Yhtyeen kitaristi Hannu Kiviaho nähdään myös juuri Jussi -palkitussa Laulu Koti-ikävästä – elokuvassa, mikä palkittiin juuri parhaana dokumenttina ja myös parhaasta musiikista. Aiemmin dokumentti on saanut parhaan pohjoismaisen dokumenttielokuvan palkinnon Göteborgin kansainvälisillä elokuvafestivaaleilla helmikuussa 2013 sekä Tampereen elokuvajuhlilla kaikkiaan kolme palkintoa: yleisöpalkinnon, pääpalkinnon yli 30-minuuttisten elokuvien sarjassa, sekä jaetun Risto Jarva -palkinnon. Hannu soittaa elokuvassa eri musiikillisissa kokoonpanoissa kitaraa, kuten Eskilstuna Boyseissa, missä Hannun lisäksi soittavat Heikki Kiviaho (basso) ja Harri Mänty (rummut).

Fatboyn edellinen, neljäs albumi  ”Love Creole” julkaistiin 2012 syyskuun lopussa.  Levy äänitettiin Tukholmassa Decibel –studiolla ja levyn tuottajana toimi Simon Nordberg.  Yhtye kävi uuden levyn myötä Pohjoismaiden kiertueella, vieraillen myös Suomessa. Yhtyeen kolmas albumi Overdrive julkaistiin Pohjoismaissa lokakuussa 2010.Albumi keräsi komeita arvosteluja Ruotsissa kuin myös Suomessa, mm. Soundi antoi levylle täydet viisi tähteä ja Nyt-liite 4/5 tähteä.

Fabtoyn ja rockabillyn fanit odottavat kovasti yhtyeen paluuta keikoille. Bändin melodinen rockabilly vetoaa niin fiftareihin kuin laajempaankin yleisöön ja Ruotsissa yleisössä nähdään laajalti nuorempaa ikäpolvea kuin vanhempaa, pitkän linjan faniakin.

www.fatboy.se
http://www.facebook.com/gofatboy

Keikat:
11.4 Helsinki, Savoy teatteri
+ Alvin Youngblood Hart, Kathmandu Blues Band
Liput: Lippupalvelu alk. 35 € Liput jo myynnissä

12.4 Turku, Logomo
Blues Alive! –club: Fabtoy (SWE), Shoebox Revue, The Soil Senders
Liput: Lippupiste alkaen 27.50€