STOP THE PRESS!

Lego elokuva (The Lego Movie)

legothemovieblurayjpgOhjaus: Phil Lord, Christopher Miller
Käsikirjoitus: Phil Lord, Christopher Miller
Tuotanto: Roy Lee, Dan Lin
Pääosissa: Chris Pratt, Will Ferrel, Will Arnett, Elizabeth Banks, Craig Berry; Suom. ääninä: Riku Nieminen, Iina Kuustonen, Santeri Kinnunen, Antti Reini
Arvio: 2,5/5

Palikka-animaatio Lego elokuvassa ihan tavallinen tallaaja, Lego-ukkeli ja rakennusmies Emmet, joutuu mahdottomalta tuntuvan tehtävän eteen: Lego-yhteiskunta pitäisi pelastaa inhan tyrannin ikeestä. Tämä onnistuu vain löytämällä palikka, jolla tyrannin mahtiaseen toiminnan voi estää. Alkava seikkailu vie vastentahtoisen sankarin halki mitä moninaisempien Lego-maailmojen. Peräänsä hän saa diktaattorin koko poliisivoimat, onneksi sentään matkan varrelta löytyy avuksi ystävällistäkin väkeä.

Ohjaaja-käsikirjoittajat Phil Lord ja Christopher Miller (mm. Poutapilviä ja lihapullakuuroja, 2009) ovat rakentaneet palikoista – tietokoneella kylläkin – ihan näppärän ja vauhdikkaan maailman, jopa meri ja pilvet näyttävät koostuvan legoista. Meteliä, melskettä ja meuhkaamista riittää hyvinkin nykylasten keskittymiskykyä vastaavasti. Aikuisempaa yleisöä huvittavat mukaan ympätyt klassiset populaarikulttuurin ilmiöt kuten Batman, Star Trek ja Villinlännen meininki.

Opettavaista sisältöäkin elokuvasta totta kai löytyy: ei kannata orjallisesti seurata käskyjä ja ohjeita, vaan luoda itse. Tämän voi ikävä kyllä lukea niin, että kun ostat Lego-pakkauksen, voit siitä tehdä muutakin kuin sen määrätyn vempeleen. Kaikesta elokuvan tarjoamasta kivasta huolimatta on vaikea pitää loitolla ajatus siitä, että tässä sitä katsoo sadan minuutin mittaista mainosta.

Ekstroissa kommenttiraitaa, dokumentointia tekemisen vaiheista jne.

Vesa Skaffari for smackthejack.net

Photo’s Copyright by Warner Home Video., 2014

Traileri: