STOP THE PRESS!

Helsinki Cine Aasia -elokuvafestivaali tulee taas!

Suomen ensimmäinen aasialaisen elokuvan festivaali palaa Helsingin keskustaan 13.3.–16.3.2014 ja tuo mukanaan Itä- ja Kaakkois-Aasian parhaat elokuvat!

Viime vuonna ensi kertaa järjestetty Helsinki Cine Aasia keskittyi esittelemään aasialaisia elokuvia ja aihepiirejä, joita harvemmin nähdään Suomessa. Tänäkin keväänä festivaali tuo mukanaan laadukasta draamaelokuvaa ja uusia tuulia. ”Olemme halunneet tuoda esiin merkittävimpiä uusia teoksia ja esitellä aasialaisen elokuvakentän kehityskulkuja”, kertoo festivaalin taiteellinen johtaja Eija Niskanen.

Draaman vastapainoksi ohjelmistossa on tänä vuonna mukana myös eri tyylilajeja. ”Tällä kertaa halusimme mukaan myös spektrin toisen ääripään, ja ohjelmistossa onkin luvassa esimerkiksi enemmän actionia”, Niskanen sanoo.

Toimintaa edustaa esimerkiksi japanilainen Library Wars (2013), jonka pääosassa näyttelee sydämentykytyksiä aiheuttava poptähti, Junichi Okada. ”Elokuva on Japanin itsepuolustusjoukkojen rahoittama ja esittelee erikoisen tulevaisuuden näkymän. Luvassa on romantiikkaa, hassuttelua ja paljon paukkuja!” kuvailee Niskanen.

Laadukasta draamaelokuvaa edustaa esimerkiksi palkintoja kahminut Anthony Chenin Ilo Ilo (2013), joka voitti viime vuonna Cannes’issa parhaan debyyttielokuvan Kultaisen kameran. Draamaa tarjoaa myös elokuvafestivaaleja kiertänyt japanilainen Tale of Iya (2013). Kaiken kaikkiaan elokuvia nähdäänkin laajalti eri puolilta Aasiaa. Mukana on sekä viime vuonna suuren suosion saavuttanutta japanilaista elokuvaa että myös uusia elokuvamaita, kuten esimerkiksi Singapore.

Festivaalin avajaisnäytös järjestetään Bio Rexissä 13.3. Muina näytöspaikkoina toimivat Orion sekä Andorran Dubrovnik ja Kino-sali.

Helsinki Cine Aasia -elokuvafestivaalin järjestää Elokuvien Aasia ry. Festivaalia tukevat Japan Foundation ja Helsingin kulttuurikeskus. Yhteistyökumppaneina toimivat lisäksi Cinema Mondo, Japan Airlines, Voima ja Episodi.