STOP THE PRESS!

WARNER MUSIC FINLAND ON OSTANUT SUOMALAISEN AXR MUSICIN

Kaupan allekirjoitustilaisuudessa Ilkka Vainio lahjoitti Niko Nordstömille legendaarisen AXR-farkkupaidan yhteistyön tiivistymisen kunniaksi.

Suomen suurin levy-yhtiö Warner Music Finland on ostanut suomalaisen AXR Musicin levy-yhtiö-, ja julkaisutoiminnot. Kauppaan kuuluu noin 6 500 kappaleen katalogia, arvokasta suomalaista musiikkihistoriaa. Warner Music Finland osti AXR Musicin toimitusjohtaja Jorma Kososelta ja tuottaja-sanoittaja-kustantaja Ilkka Vainiolta.

AXR:n levymerkillä ja sen musiikilla tulee olemaan tärkeä paikka Warnerin historiallisessa kotimaisessa katalogissa ja sen vaaliminen on meille kunnia-asia”, Warnerin toimitusjohtaja Niko Nordström sanoo.

AXR:lle ovat levyttäneet muun muassa Kari Tapio, Paula Koivuniemi, Topi Sorsakoski, Jope Ruonansuu, Remu, Kaija Kärkinen ja Ile Kallio, Jani Jalkanen, Jean S, Mari Rantasila, Heikki Salo, Riki Sorsa, Arja Koriseva, Kikka, Veikko Lavi, Solistiyhtye Suomi, Korsuorkesteri, Eija Kantola ja Matti Esko.

”Warnerilta oltiin meihin yhteydessä ja ilmaistiin halua kehittää AXR Musicin tuottaman musiikin ilosanomaa. Tämä tuntui oikealta ja parhaalta ratkaisulta”, musiikkialalla yli 36 vuotta toiminut AXR:n toimitusjohtaja Jorma Kosonen kertoo.

”Olen toiminut AXR:n tuotantopäällikkönä ja sanoittajana nyt tasan 25 vuotta. Noihin vuosiin mahtuu paljon upeita hetkiä ja hienojen taiteilijoiden lauluja, jotka jäävät ikuisesti soimaan. Meille Jorman kanssa on tärkeää, että AXR:n taiteilijoiden musiikkia tarjotaan ylpeänä yleisölle jatkossakin”, Ilkka Vainio jatkaa.

Warner Music Finlandin omistuksessa on jo entuudestaan merkittävä osa suomalaista musiikkihistoriaa. Viime kesänä yhtiö julkaisi valtaosan kotimaisen musiikin katalogistaan ensimmäistä kertaa digitaalisessa muodossa. Julkaisuun tuli lähes 25 000 kappaletta ja yli 3 000 albumia aina 1920 – luvulta alkaen.

Warner Musicin artisteihin lukeutuvat mm. Cheek, Jenni Vartiainen, Chisu, Erin, Suvi Teräsniska, Antti Tuisku, Anna Abreu, J.Karjalainen, Sanni, Samuli Edelmann, Vesa-Matti Loiri, Tuure Kilpeläinen ja Kaihon Karavaani, Katri Helena sekä ulkomaiset huippunimet kuten mm. Bruno Mars, Red Hot Chili Peppers, Coldplay, Kylie, Muse, David Guetta ja Avenged Sevenfold.