STOP THE PRESS!

Isänmaallinen mies elokuvateatterilevitykseen Kroatiassa

Arto Halosen ohjaama Isänmaallinen mies, aloittaa tänään elokuvateatterilevityksessä Kroatiassa. Elokuva aloittaa kolmessa kaupungissa eli Zagrebissa, Rijekassa sekä Osijekissa. Elokuva on ensimmäinen virallinen Suomi-Kroatia –yhteistuotantoelokuva ja päätuotantoyhtiönä on toiminut suomalainen Art Films production ja osatuottajana kroatialaisen tuottajan Igor A. Nolan luotsaama MP Film production. Elokuvan kuvauksia tehtiin niin Kroatiassa, Sloveniassa kuin Suomessakin. Suomessa elokuva aloitti elokuvateatterilevityksessä joulukuun alussa 2013.

Arto Halosen ohjaamassa ja yhdessä Jouni K. Kemppaisen kanssa käsikirjoittamassa elokuvassa pääosia esittävät Martti Suosalo sekä Pamela Tola. Heidän lisäksi elokuvassa nähdään myös Janne Reinikainen, Mikko Kouki, Satu Paavola, Hannu- Pekka Björkman, Pirjo Lonka, Kari Ketonen, Lauri Tilkanen ja Katja Küttner. Juoksijalegenda Ben Johnson tekee cameo-roolin kipakkana taksikuskina.

1980-luvun loppuvuosiin sijoittuva Isänmaallinen mies kertoo Toivosta (Martti Suosalo), jonka suonissa virtaa poikkeuksellisen väkevä veri. Kun Suomen hiihtomaajoukkue kuulee Toivosta, ymmärtävät he löytäneensä kipeästi kaivatun salaisen aseen. Urakehitysnäkymät ovat huikeat, kun Toivosta tulee nuoren ja viehättävän hiihtäjälupauksen, Ainon (Pamela Tola), hyvin läheinen työtoveri.

Isänmaallinen mies on dokumenttielokuvien tekijänä ansioituneen Arto Halosen toinen elokuvateatterilevityksessä oleva pitkä näytelmäelokuva. Vuonna 2010 valmistunut Prinsessa on kerännyt teattereissa yli 300 000 katsojaa ja voittanut useita kansainvälisiä palkintoja. Isänmaallinen mies oli joulukuussa 2013 arvostetun elokuvakriitikon Harlan Jacobsonin kuratoimalla Talk Cinema –kiertueella Yhdysvalloissa, kiertäen eri puolilla maata kymmenellä esityspaikkakunnalla saaden sekä yleisöltä että kriitikoilta hyvää palautetta.

Lähde: Art Films Productions AFP Oy