STOP THE PRESS!

Redraman kauan odotettu Reflection -levy julkaistaan perjantaina 28.2.

Kolme soololevyä ja Emma –palkinto, vuoden soitetuin kappale YleX:llä ja ja soitetuin kotimainen Radio Nrj:llä, kaksi perättäista Airplay Chartin ykkössijaa,  Conscious Youths, GG Caravan  ja Ricky-Tick Big Band –superkokoopanot , Vuoden 2008 jalkapallon EM-kisojen kisabiisi, EU:n myöntämä Border Breaker –palkinto, UMK –kilpailun tuomari kaksi vuotta peräkkäin sekä yhteiskiertue hip hop –legenda  Gangstarrin kanssa…

Lasse Mellbergin  alias Redraman ansioluettelo on hengästyttävää luettavaa. Mutta tämä kaikki on vasta alkusoittoa. Redraman tulevaisuudesta näyttää muodostuvan vielä menestyksekkäämpi kuin uran ensimmäisestä vuosikymmenestä.

Redraman nimi nousi esille ensimmäistä kertaa hip hop –piirien ulkopuolella vuonna 2002, kun hän allekirjoitti levytyssopimuksen brittien EMI levy-yhtiön alaisuudessa toimineen Virgin–labelin kanssa. Seuraavana vuonna julkaistu debyyttialbumi Everyday Soundtrack vei Redraman muun muassa yhteiselle Euroopankiertueelle hiphop -legenda Gang Starrin kanssa. Kiertueen ja albumin menestyksen siivittämänä  Red voitti European Boarder Breaker –palkinnon Midem Music –festivaaleilla Ranskassa vuonna 2005. Samana vuonna hän julkaisi myös toisen albuminsa Street Music, joka toi hänelle Vuoden hiphop/dance-albumin Emma-patsaan.

Vuonna 2008 Redrama teki yhdessä jamaikalaisen dancehall-legenda Shaggyn ja tuottaja JS16:n kanssa jalkapallon EM-kisojen tunnuskappaleen Like a Superstar.  Samana vuonna ilmestyi myös Conscious Youths –ryhmän debyyttialbumi See Why. Myös sooloura jatkui ja vuotta myöhemmin Redrama julkaisi uuden The Getaway -albumin.

Vuodesta 2010 tuli Lasselle käänteentekevä niin yksityiselämässä kuin urankin kannalta. Vuoden alussa Lasse päätti lopettaa päihteiden käytön. Loppuvuodesta Lasselle hyvin läheinen pikkuveli menehtyi.

”Kaikki muutokset minussa ihmisenä ja musiikissani ovat lähtöisin näistä tapahtumista. Se että asiat tapahtuivat niin lyhyen ajan sisällä on vaikuttanut ilmaisuuni valtavasti. Kaksi viikkoa veljeni kuoleman jälkeen aloin tehdä uusia biisejä. Se oli minun tapani surra. Vaikka elin elämäni rankinta ja raskainta aikaa niin sain musiikin tekemisestä voimaa ja siitä tuli vain parempaa”, Lasse kertoo neljän vuoden takaisista tapahtumista.

Kahden vuoden kypsyttelyn jälkeen oli aika ottaa seuraava askel. Vuonna  2012 Redrama teki levytyssopimuksen Sony Music Finlandin alaisuudessa  toimivan Rokka-labelin kanssa.  Ensimmäinen tulevan levyn single Kickstart oli jo hitti mutta pankki räjähti lopullisesti kolmantena ( ja ensimmäisenä Rokka –singlenä) julkaistun Cloudsin myötä. Se nousi soitto- ja singlelistan ykköseksi  Suomessa ja sen videota on katsottu YouTubessa häkellyttävät lähes  kaksi miljoonaa kertaa ja kuunneltu Spotifyssä noin kolme miljoonaa kertaa. Kappaleella fiittaa Redraman vanha ystävä, Backstreet Boysista tuttu  A.J. McLean.

Albumin viimeisin single on nimeltään Let Go ja sillä on mukana amerikkalainen laulaja ja näyttelijä Kristinia DeBarge. De Barge on r&b -laulaja James DeBargen tytär ja on julkaissut yhden, Billboard –listan sijalle 23 kohonneen  sooloalbumin vuonna 2009.  Let Go -sinkun menestyksen myötä Redrama ylsi erittäin harvinaiseen saavutukseen, kun  Let Go nousi Suomen radioiden soitetuimmaksi kappaleeksi ollen näin toinen perättäinen ykköseksi noussut Redraman single.

Redraman uran neljäs soololevy Reflection julkaistaan tulevana perjantaina 28.2.2014.Se on tehty  yhteistyössä tuottaja MGI:n (Henri Lanz) kanssa. Redrama teki kolmen vuoden aikana levyä varten yli 50 kappaletta, joista parhaat 12 päätyivät lopulliselle albumille. Albumilla kappaleista 9 MGI:n ja 3 Redraman tuottamia.
Oman artistiuransa lisäksi Redrama on kirjoittanut, säveltänyt ja tuottanut biisejä myös  muille artisteille kuten A.J. McLeanille, Anna Abreulle, Asalle, Madconille ja Brädille. Hän myös soittaa itse kitarat ja monia muita instrumentteja levyillään.
Reflection  -levy julkaistaan yhteystyössä Sony Musicin Rokka -labelin ja Redraman oman Non-Genre-merkin kanssa.
”Non-genre  tarkoitta sitä,  etten halua edustaa mitään tiettyä genreä tai tyylisuuntaa, en visuaalisesti, soundillisesti tai imagollisesti. Musiikissani se näkyy siten, että lainaan melodioita, soundeja ja tuotantoa rokista countryyn, EDM:stä  funkkiin, jazziin ja niin edelleen. Samaan aikaan Non-Genre on kannanotto siihen, että ihminen on enemmän kuin hänen ihonvärinsä, kielensä, uskontonsa tai seksuaalisuutensa. Että me ihmiset olemme enemmän kun näiden ulkoisten asioiden summa”, Redrama kertoo.

Reflection –levyn julkkarit Pressassa 1.3.
Katso Let Go –video täältä.
facebook.com/redramaofficial