STOP THE PRESS!

Reijo Taipale – 50 vuotta Satumaan kuninkaana!

Mestarin uusi albumi ”Valon lapsi” julkaistaan perjantaina 14.3.

Suosion merkkinä Reijo Taipaleelle on luovutettu kahdeksantoista kultalevyä ja kolme platinalevyä. Miehikkälään on myös nimetty Taipaleen tie. Tähän on vaadittu yli 10 000 keikkaa, kuusi miljoonaa ajokilometriä ja 40 albumia!

Reijo Taipale on ollut meille kaikille unelmien luoja, Valon lapsi niin kuin hän laulaa 14. maaliskuuta ilmestyvällä uusimmalla levyllään.

Reijo Taipale on elävä legenda, jonka levyjä on myyty huikeat yli miljoonaa kappaletta. Hänelle on luovutettu menestyksekkään uransa aikana peräti 18 kultalevyä ja kolme platinalevyä, mukaanlukien Topi Sorsakosken kanssa levytetty menestysalbumi ”Kulkukoirat”.

Taipaleen levytysura alkoi vuonna 1962 kappaleilla ”Aila” ja ”Yön hetket”. Puoli vuotta myöhemmin levytetty Unto Monosen ”Satumaa” toi nuorelle artistille pysyvän paikan tangosolistien eturivissä. Hän on esittänyt kappaletta yli 7000 kertaa, mikä kertoo klassikoksi muodostuneen kappaleen suosiosta.

Vuonna 1993 Taipale esiintyi Markku Pölösen käsikirjoittamassa ja ohjaamassa elokuvassa ”Onnen maa”. Hän oli myös Iskelmä-Finlandia –palkinnon ehdokkaana vuonna 2007.

Tuure Kilpeläisen säveltämä ja Vexi Salmen sanoittama  ”Valon lapsi” on levyn tuorein singlelohkaisu.