STOP THE PRESS!

Nightsatan and the Loops of Doom tekee historiaa

Tieteisfantasia on kaikkien aikojen ensimmäinen K-18 -ikärajalla varustettu teos Tampereen elokuvajuhlien kotimaisessa kilpailusarjassa.
Animaatioelokuvistaan tunnettu ohjaaja CHRZU ja turkulainen Nightsatan-yhtye tekevät historiaa maaliskuussa 2014, kun 24-minuuttinen lyhytelokuva Nightsatan and the Loops of Doom nähdään Tampereen elokuvajuhlilla. Kyseessä on kaikkien aikojen ensimmäinen alle 18-vuotiailta kielletty elokuva, joka nähdään nyt 44 vuotta täyttävän festivaalin kotimaisessa kilpailusarjassa.

”Nightsatan and the Loops of Doomin valinta Tampereen kotimaiseen kilpailusarjaan kertoo ilahduttavasta asennemuutoksesta, joka on pikku hiljaa tapahtumassa myös suomalaisella elokuvakentällä aikuisyleisön fantasiaelokuvaa kohtaan”, toteaa elokuvan tuottaja Jupe Louhelainen Twisted Films Oy:stä. ”Iron Skyn ja Rare Exportsin kaltaisten pioneeritöiden globaalin menestyksen myötä on alettu ymmärtää, ettei genre-elokuvan arvoa ole enää varaa väheksyä. Sen osoittaa myös Nightsatan and the Loops of Doomin toistaiseksi herättämä voimakas kansainvälinen kiinnostus.”

Musiikilla turboahdettu, Karjalan erämaahan sijoittuva post-apokalyptinen tieteisfantasia Nightsatan and the Loops of Doom sai maailmanensi-iltansa 1.11.2013 Helsingin Night Visions -elokuvafestivaalilla. Ensi-iltaesityksen noteerasivat mm. brittiläinen Empire ja amerikkalainen Fangoria, jotka lukeutuvat maailman johtaviin elokuvamedioihin. ”Uskomme vakaasti, että 18 vuoden ikäraja ja omaperäinen sisältö herättävät kiinnostusta myös Tampereen festivaalille saapuvissa kansainvälisten medioiden edustajissa”, elokuvan ohjaaja-käsikirjoittaja CHRZU sanoo.

Nightsatan-yhtye on säveltänyt elokuvan musiikin, joka julkaistaan myöhemmin tänä vuonna yhtyeen toisen studioalbumin muodossa. Levyn julkaisevat yhteistyössä Solina Records, Svart Records ja Twisted Films. Levyn mukana seuraa elokuvan DVD-julkaisu.

Elokuvaa ovat rahoittaneet Länsi-Suomen elokuvakomissio, Yleisradio ja Suomen elokuvasäätiö.

Nightsatan and the Loops of Doom esitetään Tampereen elokuvajuhlien Kotimainen kilpailu 11- näytöksessä elokuvateatteri Plevnassa perjantaina 7.3. ja lauantaina 8.3. klo 20.