STOP THE PRESS!

AD Police 1-3

ad_policeOhjaus: Noboru Aikawa
Käsikirjoitus: Toshimichi Suzuki
Tuotanto: AIC/Toshiba/Emotion
Pääosissa: Toshio Furukawa (Leon McNichol), Yôko Matsuoka (Gina Marceau)
Arvio: 2/5

AD Police 1-3

AD Police, taas yksi spin-off -sarja. Yhdeksänkymmentäluvun alkupuolella animetuottajilla oli paha taipumus tehdä pari-kolme ala-arvoista sivutarina/prequel/jatko-osasarjaa jokaiselle suositulle sarjalle ja tätä AD Police on, siitä ei pääse yli eikä ympäri.

Jakso 1: Voomer Madness

AD-police tulokas Leon ja hänen parinsa Geena saavat tehtäväkseen selvittää tämän edellisen työparin surman. Kuolinsyy on selvillä, hänet tappoi seonnut Voomer (eräänlainen biomekaaninen androidi). Kun asiaa lähdetään penkomaan pintaa syvemmältä, löytyy mielenkiintoisia (biomekaanisia) luurankoja kaapista. Nimittäin romutettujen ja tuhottujen Voomereiden laiton uudelleenaktivointi on iso bisnes Mega-Tokion alamaailmassa. Osaako kukaan tavata Blade Runner?

Jakso 2: Paradise Loop

Mega-Tokion vanhassa metro-järjestelmässä murhataan prostituoitu ja poliisi epäillee ”tavallista” sarjamurhaajaa. Leon on toista mieltä. Hänestä homma haiskahtaa seonneelta Voomer-androidilta. Jaksoa on vaikea kuvailla paljastamatta liikaa juonesta. Aluksi jakso vaikuttaa kyberpunk -versioinnilta ”viiltäjä -Jackin” tapauksesta, mutta onnistuu myös yllättämään pari kertaa ennen loppua.

Jakso 3: I Want Medicine

AD-Policen konstaapeli Billy Fernwood haavoittuu kuolettavasti taistellessaan seonnutta Voomeria vastaan, vain herätäkseen täysin kyborgoituna sotakoneena. Jos Verhoevenin Robocop oli tarina lähes-koneen yrityksestä pitää kiinni menneisyydestään ja ihmisyytensä rippeistä, niin tämä taas on tarina siitä, kuinka ihmisyys ja menneisyys rapisee pikkuhiljaa pois hulluuden tieltä. Erityisesti sekoavan kyborgin painajaiset tässä jaksossa on varsin groteskia tavaraa.

Nostan hattua vaihteeksi suomentajalle hyvästä käännöksestä, erityisen hauska, varmaankin tahaton, käännös on joka jakson alussa oleva ”Taas yksi Bubblegum Crisis -elokuva”, mielestäni tämä kuvaa tämän levyn sisältöä erittäin hyvin. Ainoa alkuperäisen Bubblegum Crisis -sarjan tasoa edes hieman lähestyvä jakso on ”Paradise Loop”, mutta sekin alittaa riman lahjakkaasti. Tämä johtunee siitä, että alkuperäisen sarjan tekijöistä on mukana enää muutama. Heihin eivät lukeudu hahmosuunnittelija Kenichi Sonoda eikä ohjaaja Shinji Aramaki (esim. Appleseed 2004, Bubblegum Crisis, jne.).

Mika Peltola for smackthejack

photos copyright by MANGA 2004