STOP THE PRESS!

Helsinki Cine Aasian ohjelmisto on julkistettu

13.–16.3. järjestettävän Helsinki Cine Aasia -elokuvafestivaalin virallinen ohjelmisto on julkistettu. Itä- ja Kaakkois-Aasian nykyelokuvaan keskittyvän festivaalin ohjelmistossa on mukana niin draamaa, komediaa, kokeellista elokuvaa kuin animaatiotakin. Festivaali esittelee sekä tunnettujen elokuvantekijöiden että kiinnostavimpien uusien ohjaajien elokuvia.

Festivaalin avajaiselokuvana nähdään Cinema Mondon kanssa yhteistyössä esitettävä Hirokazu Kore-edan ihmissuhdedraama Isänsä poika (2013). Koskettava elokuva perhesuhteista ja perheiden sisäisistä jännitteistä on puhdasta Kore-edaa. Tunnetun japanilaisen ohjaajan kyseinen elokuva on voittanut viime vuonna Cannesin elokuvakuvajuhlilla myös tuomariston palkinnon.

Palkittua draamaelokuvaa edustaa ohjelmistossa lisäksi singaporelaisen Anthony Chenin kaunis Ilo Ilo (2013), joka puolestaan voitti ilmestymisvuonnaan Cannesissa parhaan debyyttielokuvan Kultaisen kameran.

Komediaa, taidetta ja animaatiota!

Laadukkaan draaman rinnalla Helsinki Cine Aasia tarjoilee lajityyppejä laidasta laitaan. Hyväntuulista elokuvakokemusta kaipaavalle ohjelmistossa on mukana esimerkiksi feel-good-elokuvistaan tunnetuksi tulleen japanilaisen Shuichi Okitan sympaattinen festivaalihitti A Story of Yonosuke (2013). Toisenlaista komediaa on puolestaan luvassa mustavalkoisessa indie-elokuvassa And the Mudship Sails Away (2013).

Taiteellisempaa elokuvaa edustaa Taiwanin nuoren polven tunnetuimpiin ohjaajiin kuuluvan Tsai Ming-liangin Stray Dogs (2013). Elokuvan omalaatuinen visuaalinen kieli ja ohjaajan tutut pitkät otokset lähenevät kuva- ja performanssitaidetta. Myös taiteellisesti kunnianhimoisen filippiiniläisen auteur-ohjaajan Lav Diazin nelituntinen Norte, the End of History (2013) sopii taide-elokuvasta kiinnostuneelle. Sight & Sound -lehti on nostanut elokuvan esiin yhtenä vuoden 2013 parhaista elokuvista.

Helsinki Cine Aasian ohjelmistossa on mukana myös maittavia makupaloja animaation ystäville. Isoilla nimillä kyllästetty japanilainen SHORT PEACE (2013) esittelee maan tunnetuimpien animaationtekijöiden lyhytelokuvia. Neljästä osasta muodostuvassa katselukokemuksessa on mukana muun muassa kulttiklassikko Akiran ohjanneen Katsuhiro Otomon lyhytelokuva, Combustible ja Otomon työtiimissä tunnetuksi tulleen Hiroaki Andon anime, GAMBO. Myös Gundam-animen mecha-hahmosuunnittelija Hajime Katoki on astunut ohjaajan saappaisiin ja luonut animeadaptaation Otomon Farewell to the Arms -mangasta.

Koko ohjelmistoon voi tutustua festivaalin internet-sivuilla, osoitteessa http://helsinkicineaasia.fi/category/elokuvat/. Akkreditoituminen tapahtumaan on nyt myös avoinna.

Festivaalin avajaisnäytös järjestetään Bio Rexissä 13.3. klo 19. Bio Rexin lisäksi festivaalin elokuvanäytöksiä järjestetään Orionissa sekä Andorran Kino- ja Dubrovnik-saleissa. Lipunmyynti alkaa 6.3. festivaalin internet-sivuilla.

Helsinki Cine Aasia -elokuvafestivaalin järjestää Elokuvien Aasia ry. Festivaalia tukevat Japan Foundation ja Helsingin kulttuurikeskus. Yhteistyökumppaneina toimivat lisäksi Cinema Mondo, Japan Airlines, Voima, Episodi ja E2 Cafe.

Lisätietoja:
www.helsinkicineaasia.fi
www.facebook.com/HelsinkiCineAasia