STOP THE PRESS!

Baggage Claim

Baggage ClaimOhjaus ja käsikirjoitus: David E. Talbert
Tuotanto: David E. Talbert, Steven J. Wolfe
Pääosissa: Paula Patton, Derek Luke, Taye Diggs, Jill Scott, Adam Brody
Arvio: 1/5

David E. Talbertin omasta romaanistaan ohjaama Baggage Claim (2013) kertoo kolmikymppisestä Montana Mooresta (Paula Patton), joka ei yrityksistä huolimatta ole vielä päässyt naimisiin. Nyt olisi vielä kiirekin, kun jo kuukauden päästä perheen sisaruksista nuorimmainenkin viettää häitä. Tiedä sitten miksi, mutta siihen mennessä olisi mies löydettävä vaikka mistä. Lentoemäntä Montana saa työkavereidensa kanssa älykkään idean löytää mies eksiensä joukosta lentelemällä pitkin Amerikkaa näiden kanssa. Sitten lennellään ja treffaillaan.

Baggage Claim on jopa romanttiseksi komediaksi harvinaisen hattara-aivoinen. Enimmäkseen tässä singahdellaan lentokoneesta ja miesehdokkaasta toiseen, vaikka jotain pohdinnan tapaista yritellään siitä, miten ihminen kanniskelee niitä sosiaalisten tapojen ja tottumusten turhia taakkoja, jotka pakottavat kaikenlaiseen – kuten nyt vaikka menemään naimisiin, kun muutkin menevät.

Kliseisyydessään elokuva ei ole edes hauska eikä kyllä järin romanttinenkaan. Toinen toistaan huonommin näyteltyjen miesehdokkaiden tärkein ominaisuus näyttää tavalliseen tyyliin olevan rahakkuus. Vanhan kierrättämisen helmenä se rakkauskin sitten löytyy aivan ykskaksyllättäen ihan lähimaastosta.

Vesa Skaffari for smackthejack

Photo’s Copyright by Twentieth Century Fox, 2014

Traileri: