STOP THE PRESS!

Eedenistä pohjoiseen

Eedenistä pohjoiseeOhjaus ja käsikirjoitus: Virpi Suutari
Tuotanto: Ulla Simonen
Arvio: 4/5

Dokumenttiohjaaja Virpi Suutarin (mm. Hilton!, 2013) uusimmassa Eedenistä pohjoiseen –elokuvassa seitsemän keski-ikäistä ja sitä vanhempaa pariskuntaa esittelee puutarhojaan ja omaa suhdettaan niihin. Siinä samassa he tulevat paljastaneeksi paljon myös omasta elämästään ja siitä millaisia he ovat ihmisinä.

Elokuvassa seurataan puutarhoja ja niiden hoitajia vuoden ajan, talven taittumisesta kevääksi ja kesän kautta seuraavaan syksyyn asti. Tapoja hoitaa puutarhoja on yhtä monia kuin pariskuntiakin: yhdellä parilla pitää kaiken olla viimeisen päälle ojennuksessa, toinen jättää puutarhansa luonnontilaiseksi. Yhdistävä tekijä on kuitenkin pariskuntien rakkaus puutarhaa ja toisiaan kohtaan.

Kevään ja kesän leppeän humoristinen suhtautuminen aiheeseen saa syksyn tullen synkempiäkin sävyjä, ja niitä parisuhteen rosojakin käsitellään. Suutari onnistuu kuvaamaan ihmiseloa ja rakkautta monelta kantilta. Lopputuloksena Eedenistä pohjoiseen on kuin puutarha parhaimmillaan: ihmeen harmoninen ja rauhoittava kokemus.

Vesa Skaffari for smackthejack

Photo’s Copyright by Made Oy, 2014

Traileri: