STOP THE PRESS!

It´s All Gone Pete Tong

its_all_gone_pete_tong_video_on_demandOhjaus ja käsikirjoitus: Michael Dowse
Tuotanto: Allan Niblo, James Richardson
Pääosissa: Paul Kaye, Mike Wilmot, Beatriz Batarda, Kate Magowan
Arvio: 3,5/5

”It’s all gone Pete Tong” kertoo tarinan tiskijukasta nimeltä Frankie Wilde, joka elelee Ibizalla soitellen klubeissa ja tuottaen musiikkiaan. Huumehöyryinen elämä on itsestäänselvyys ja kokaiini osa jokapäiväistä terveellistä aamupalaa. Kun Frankien soittamat setit alkavat olemaan sellaista tuubaa, että rytmitajuttominkin yksilö tajuaa ne kelvottomiksi, passittaa mies itsensä lääkäriin. Diagnoosi on kohtalaisen kurja: toinen korva täysin menetetty, toisesta 20 prosenttia jäljellä. Syynä ei ole pelkästään jokapäiväinen kova meteli, joka aiheuttaa jokaiselle kovan luokan dj:lle kuulovaurioita, vaan synnynnäinen vika: Frankien molempien korvien tärykalvoissa on reikä. Kuurouduttuaan täysin mies eristäytyy ympäröivästä maailmasta ja on sekoamassa totaalisesti. Mitä itse tekisit, jos kaikki, johon elämässäsi olet tähdännyt, ja jolle elät, katoaisi?

Noin niin kuin tiivistettynä elokuva on tunti huumehöyryilyä ja klubimusiikkia, ja puolituntia viinan juontia ja klubimusiikkia. Paul Kaye piirtää kyllä hyvin rankan ja melko realistisen kuvan huumeita hotkivasta klubi-dj:stä, mutta komedian puolelle kallistuvana elokuvana tällainen lähestyminen on hieman arveluttavaa. Kun kohdeyleisö on kovin nuorta, ei narkomaanien glorifioiminen ole ehkä järkevintä. Toisaalta elokuva on syytä ottaa sarkastisena tutkielmana, jolloin tällaisen elämäntyylin kuvaaminen on mitä mielenkiintoisin aihe. Elokuva nimittäin piirtää klubbailusta erittäin epämukavan kuvan.

”It’s all gone Pete Tong” on melkoisen hyvä tuotos ja kuvaa Ibiza-meininkiä sellaisena, kuin se on. Frankie Wilde-tyyliset edesottamukset ovat varmasti aivan tavallisia tuossa paratiisinomaisessa sekoilumaailmassa. Elokuvan ohjaus tuntuu toimivan, ja varsinkin äänituotanto on vakuuttavaa. Hieman sekavaksi elokuva välillä heittäytyy, mutta ottaen huomioon aiheensa tämä on myös hyvä asia. DVD on kuvanlaadultaan erittäin tarkka ja kirkas. Myös ääni toimii moitteitta, mikä on tietenkin tärkeää, sillä äänimaailma on elokuvan kantava elementti. Ekstramateriaaleista löytyy tekijöiden haastatteluita ja jonkin verran jämämateriaalia, jota ei tahdo oikein jaksaa katsoa. Kokonaisuutena ”It’s all gone Pete Tong” on suositeltava tragikomedia, jonka jaksaa katsoa useampaankin kertaan.

Jari Järvi for smackthejack

Photo’s copyright by Vertigo Films, 2004

Traileri: