STOP THE PRESS!

Toon Boom tuli Turkuun – paikallinen animaatio-osaaminen kasvaa

Kymmenen animaattoria on opetellut Turussa maaliskuun alusta lähtien Toon Boom -animaatio-ohjelmiston käyttöä  kanadalaisen Michel Laurinin johdolla. Suurin osa kurssilaisista on opiskellut Turun AMK:n Taideakatemian kansainvälisesti palkitulla animaatiolinjalla, ja he pääsevät nyt soveltamaan oppimaansa Toon Boom -animaatio-ohjelmistolla, jolla voidaan toteuttaa kaikki animaatiotuotannon vaiheet storyboardauksesta kompositointiin.

Toon Boom on laadukas, kanadalainen vektoripohjainen animaatio-ohjelmisto, joka nopeuttaa huomattavasti animaation tekemistä, ja se sopii erityisen hyvin suurten animaatiotuotantojen, televisiosarjojen ja elokuvien, tekoon. Ohjelmisto on laajasti käytössä kansainvälisissä animaatiostudioissa: muun muassa Disneyllä, Roviolla ja Simpsoneita tekevässä animaatiostudio Film Romanissa. Toon Boom -osaaminen täydentää paikallista animaatio-osaamista ja edistää suurten paikallisten tuotantojen ja kansainvälisten yhteistuotantojen toteuttamista Turussa.

Toon Boomilla ryhdytään animoimaan paikallisen Sun in Eye Productions -tuotantoyhtiön Pikkuli-sarjaa, ja kurssilaiset ovat jo ottaneet sarjan hahmot haltuun ohjelmistolla. Dialogiton, 3-7 vuotiaille suunnattu sarja tähtää suoraan kansainvälisille markkinoille.

Koko maaliskuun ajan kestävä Toon Boom -kurssi toimii Sun in Eye Productionsin rekrykoulutuksena ja tuotantoyhtiö järjestää sen yhteistyössä Länsi-Suomen elokuvakomission, Turun AMK:n Taideakatemian ja Varsinais-Suomen ELY-keskuksen kanssa.

Pikkuli-sarja on Länsi-Suomen elokuvakomission Turku Animation -hankkeen pilottianimaatio. Hankkeen tavoitteena on kehittää Turusta ja Varsinais-Suomesta kansallisesti ja kansainvälisesti merkittävä animaatiotuotannon keskus.