STOP THE PRESS!

Isänmaan puolesta – 2. tuotantokausi (Homeland – Season 2)

isanmaanpuolesta2dvdOhjaus: Useita
Käsikirjoitus: Alex Gansa, Howard Gordon, Gideon Raff ja muita
Tuotanto: Michael Klick
Pääosissa: Claire Danes, Damian Lewis, Mandy Patinkin
Arvio: 4/5

Tv-sarja Isänmaan puolesta kertoo terrorismiuhan vaikutuksista USA:ssa: Kersantti Nicholas Brody (Damian Lewis) palaa kotiin oltuaan kahdeksan vuotta vankina Irakissa. Hän saa sankarin vastaanoton, mutta on vieraantunut vaimostaan ja lapsistaan. CIA:n agentti Carrie Mathison (Claire Danes) kuitenkin epäilee Brodyn olevan aivopesty Al Qaidan terroristiksi.

Toisella kaudella (2012) Brody paljastuu kuin paljastuukin Al Qaidan mieheksi, mutta haluaa ajaa muutosta Amerikan asioihin politiikan, ei terrorismin keinoin. Tämä suututtaa Al Qaidan edustajat, eikä Brodylla paljon ystäviä ole. Carrien mielenterveysongelmatkin kääntyvät häntä vastaan, ja alkaa näyttää jo siltä, että CIA:ssa on korkean tason myyrä. Tai ehkä tämä kaikki on pelkkää lumetta..

Toinen kausi jatkaa syystäkin palkintoja kerännyttä sarjaa vakuuttavasti. Hyvin näytellyt henkilöhahmot vakuuttavat, monimutkaiset juonenkäänteet pystytään esittämään uskottavasti ja jännitystä riittää epätietoisten ja vainoharhaisten tunnelmien parissa.

Kelvollisissa ekstroissa eräänlainen linkkijakso 2. ja 3. tuotantokauden välillä, tekijöiden kommenttiraita pilottijaksoon sekä muutakin juttua sarjan tekemisestä.

Vesa Skaffari for smackthejack

Photo’s Copyright by Twentieth Century Fox, 2014

Traileri: )