STOP THE PRESS!

Tekstiilit (Les Textiles)

tekstiilitOhjaus: Franck Landron
Käsikirjoitus: Gilles Cahoreau, Franck Landron, Valérie Le Corre, Christian Vincent
Tuotanto: Sébastien Labadie, Franck Landron
Pääosissa: Barbara Schulz, Alexandre Brasseur, Zoé Landron, Félix Landron, Magali Muxart
Arvio: 3/5

Nudisteista harvemmin tehdään elokuvia. Aihe on kovin hankala, sillä alastomuuden esittäminen on usein kohtalaisen vaikeaa sensuurien ja kauneusihanteiden vuoksi. Ranskassa tosin kaikki on mahdollista, ja niinpä myös kyseisestä aiheesta on väännetty elokuva nimeltä ”Tekstiilit”. Leffa on kokeileva, hieman häröilevä, naivistinen ja ankeakin, mutta silti raikas. Ohjaus tosin ei ehkä ole kovinkaan ammattimaista, mutta kokonaisuus pysyy kyllä kasassa melko hyvin.

Tarina käy läpi perheen elämänmuutoksen, jossa pariskunta ostaa sokkona itselleen halvan kämpän saarelta. Kukaan vain ei muista mainita, että saari on itseasiassa nudistileiri. Kun perheen vaimo (Schulz) saapuu lapsineen katsomaan ostamaansa asuntoa, kokee hän melkoisen yllätyksen. Häntä aletaan syrjimään pukeutumisen vuoksi, mikä tietenkin on ymmärrettävää. Nainen itse kokee, että häntä on huijattu, mutta myös epäilee, että hänen miehensä tiesi koko ajan, missä asunto sijaitsee. Tämän johdosta kunnon perhekriisi on valmis, eikä ongelmia helpota nudistinaapureiden perin avoin suhtautuminen seksiin, jollaista vailla vaimo on ollut jo pitkään.

Tekstiilit on kyllä mielenkiintoinen elokuva, mutta sen ehkä pitäisi olla dokumentti. Tällaisena tekeleenä se ei oikein vakuuta, eikä anna katsojalle juuri mitään. Dvd-julkaisu on hyvälaatuinen. Kuva on erittäin selkeä ja tarkka, eikä äänessäkään ole mitään ongelmia. Ekstramateriaalia ei ole lainkaan. Tekstiilit on kohtalainen ranskalainen komedia, jollaisia kyllä on ennenkin nähty, vaikkakin miljöö on ollut eri.

Jari Järvi for smackthejack.net

Photo’s copyright by Pan Vision Oy, 2006