STOP THE PRESS!

Samurai Champloo – Vol.7

samurai_champlooOhjaus: Shinichiro Watanabe
Käsikirjoitus: Shinji Obara
Tuotanto: Manglobe / Shimoigusa Champloos
Pääosissa: Kazuya Nakai (Mugen), Ginpei Sato (Jin), Ayako Kawasumi (Fuu)
Arvio: 4,5/5 

Sarjan viimeisen levyn ollessa kädessä jännittää aina loppuratkaisua. Tällä kertaa loppuratkaisu on hyvä ja sitoo aiempien jaksojen irtonaiset langanpäät yhteen nippuun aika hyvin. Tosin viimeisestä levystä on rehellisyyden nimissä sanottava, että se on yksi kokonaisuus siitä huolimatta, että se on pätkitty kolmeen osaan. Huomionarvoisinta tässä levyssä on se, että tämä on kirjoitettu vakavalla mielellä, eikä siellä pahemmin komediaelementtejä vilahtele, omalla tavallaan hyvä näin.

Jakso 24: Evanescent Encounter (part 1)

Nimetön puutarha ja mies nimeltä Kariya, shogunin neuvonantaja. Kariya, joka tunnetaan myös ”jumalten kätenä”, saa kuulla oppilaansa Saran kuolleen (sokea samiseniä soittava salamurhaaja levyltä kuusi) ja sen, että Jin ja Mugen on nähty Nagasakissa. Shogunin neuvonantaja sanoo, että kolmikko ei saa missään nimessä päästä ikitsukin saarelle ennen kuin kristityt kapinalliset on murskattu. Kaikkien vuosien jälkeen Kariyalla on syy tarttua miekkaan (hmm… Kariya voi myöskin tarkoittaa otettua nimeä, eli siis mr. Smith japanilaisittain). Toisaalla Fuu, Jin ja Mugen vihdoinkin kertovat hieman taustoistaan (vihdoinkin kuulemme Jinin tarinan, jo oli aikakin).

Jakso 25: Evanescent Encounter (part 2)

Fuun matkatessa Ikitsukin saarelle, maihin jääneet Jin ja Mugen kohtaavat Kariyan ja havaitsevat tämän lähes voittamattomaksi. Toisaalla Fuu lähestyy maalia, eli auringonkukille tuoksuvaa samuraita joka on…(eipäs spoilata). Tässä vaiheessa alkaa paljastua, että joku on myös Mugenin perässä, ”pahat mielessä ja hyvät tähtäimesssä”. Lopputaistelu alkakoon.

Jakso 26: Evanescent Encounter (part 3)

Mugen ja hänen vihollisensa taistelevat, tässä taistelussa nähdään animen historian ylitehoisin ”kusari-kama” (sauva+kettinki jonka päässä on sirpinterä), joka silpoo kirkon tukipilareita ja kiveä kuin ei mitään… Toisaalla Fuu kohtaa auringonkukille tuoksuvan samurain, mutta tämä ei olekaan ihan sitä, mitä on odotettu. Kun Kariya ilmestyy paikalle ja ilmoittaa shogunin määränneen hänet tappamaan Seizou-saman ja hänen ystävänsä ja perheensä, tilanne alkaa näyttää epätoivoiselta Fuun kannalta.

Hyvä lopetus erinomaiselle sarjalle, tosin tällä kertaa Primetextin kääntäjät ovat hutiloineet hieman, eli jonkin verran kirjoitusvirheitä, mutta ei pahemmin asiavirheitä tms. Loppukohtaus on omalla tavallaan hauska ja lopputekstitkin kannattaa katsoa, tarina jatkuu ilman dialogia lopputekstien ajan.

Pahus, ensimmäinen sarja pitkään aikaan, jota melkein olisi toivonut pari-kolme levyä enemmän. En voi edelleeänkään sanoa kuin että hyvä Sandrew Metronome, lisää tuoretta animea, kiitos.

Mika Peltola for smackthejack

photos coyright by manglobe