STOP THE PRESS!

Cartoon Digital ja Input valtaavat toukokuussa Helsingin

Suomalaisilla av-alan ammattilaisilla on mahdollisuus osallistua kotimaassaan tai peräti kotikaupungissaan kahteen kansainväliseen huippukonferenssiin, kun ensin Cartoon Digital ja seuraavalla viikolla Input järjestetään ensi kertaa Suomessa.

Inputissa vietetään ke 14.5. animaatioiltapäivää sekä suomalaisen animaation että Tove Janssonin juhlavuosien merkeissä.

Cartoon Digtital on Cartoon Masters -ohjelmaan kuuluva huipputason seminaari, joka järjestetään Helsingissä 5.-7. toukokuuta. Seminaarin alaotsikkona on ”Creating Entertainment for Connected Screens”, eli se esittelee paitsi digitaalisen animaation myös digitaalisen viihteenuusimpia tuotteita esimerkkien avulla. TV-, peli-, animaatio-, ja mobiilialan erityisosaajat esittelevät seminaarissa erilaisia digitaalisia strategioita, useampia alustoja uusin tavoin yhdistäviä tuotantoja sekä jakavat niin kokemuksiaan kuin myös omaa osaamistaan.

Puhujina Cartoon Digitaliin tulee alan huippunimiä sekä Aasiasta että Yhdysvalloista. Suomalaisia maailmalla edustaa esimerkiksi HTML5-kehitystalon SC5:n toimitusjohtaja Pyry Lehdonvirta. Muita mielenkiintoisia puhujia ovat muun muassa Dan Judkins Hasbro USA:sta ja Laura Burr Aardmanista.

Paasitornissa pidettävä seminaari järjestetään yhteistyössä Finnanimationin kanssa. Tapahtumaan ovat tervetulleitta kaikki animaation ammattilaiset sekä muuten aiheesta kiinnostuneet. Se soveltuu lisäksi pelejä, digitaalista sarjakuvaa, ekirjoja ja erilaisia elokuvien oheistuotteita tekeville ja suunnitteleville. Suomalaisille osallistujille on tarjolla alennettu hinta.

Lisätietoa: http://cartoon-media.com/cartoon-masters/cartoon-digital.htm

Input on maailman suurin julkisen TV-alan ammattilaisille suunnattu kansainvälinen konferenssi. Se kokoaa mediayhtiöitä koko maailmasta. Input järjestetään Helsingin 12.-15. toukokuuta Marina Congress Centerissä. Suomalaisena pääjärjestäjänä on YLE. Ohjelmassa katsellaan ohjelmia ja myös keskustellaan niistä. Erityisohjelmassa myös animaatiolla on osansa.
Keskiviikko-iltapäivänä keskustellaan Marinassa otsikolla ”Smart Moomins – Creating a brainy brand and keeping it alive globally”. Sessio alkaa katkelmalla dokumentista Miten Muumipeikosta tuli miljoonabisnes? ja jatkuu paneelikeskustelulla, johon osallistuvat Japanin NHK Enterprisesin Keisuke Tsuchihasi, saksalainen animaatiohistorioitsija Rolf Giesen, kiinalainen ohjaaja Guo Bin, tuottaja Hanna Hemilä sekä dokumenttiohjaaja Nina Pulkkis. Moderaattorina toimii YLEn Liselott Forsman ja co-moderaattorina Liisa Vähäkylä Finnanimationista. Teemaa jatketaan kohti pelejä, kun islantilaisen RKV Studiosin tuottaja Sigurjon Kjartansson puhuu Eve Online -pelin matkasta nettiroolipelistä TV-sarjaksi.  Animaatiosession jälkeen pelialan suurmenestyksistä saapuvat kertomaan Rovion Peter Westerbacka, Remedyn Matias Myllyrinne ja SuperCellin Ilkka Paananen. Lisätietoa: http://www.input-tv.org/