STOP THE PRESS!

Season Film Festival alkaa torstaina, lipunmyynti lähtenyt vilkkaasti käyntiin

Laatuelokuvien kevätfestivaali Season Film Festival järjestetään toista kertaa 27.–30.3. Helsingin Bio Rexissä, Maximissa ja Kinopalatsissa. Avajaiselokuvana nähdään intialaisen Ritesh Batran ohjaama kansainvälinen yleisömenestys The Lunchbox. Ohjelmistossa esitetään 21 pitkää elokuvaa ja viisi lyhytelokuvaa kaiken kaikkiaan yli kolmessakymmenessä näytöksessä. Fashion Film Festival -sarja esittelee tarinoita, joissa muodilla on keskeinen rooli. Mukana on mm. muodin mahtinaisesta Carine Roitfeldista kertova dokumentti Mademoiselle C sekä tyyli-ikoni Grace Kellyn viimeinen elokuva Skandaalihäät vuodelta 1956.

Tänä vuonna festivaalin ohjelmistolla kunnioitetaan erityisesti animaatiomestari Hayao Miyazakia, jonka uran viimeinen työ Tuuli nousee nähdään Seasonissa ennakkoon. Festivaalilla esitetään myös Miyazakin aiempia elokuvia (Kikin lähettipalvelu, Ponyo rantakalliolla ja Porco Rosso) torstaina ja perjantaina päiväkodeille ja kouluille suunnatun Pulpettikino-sarjan ohjelmistossa.

Edellisen vuoden tapaan ja Seasonin edeltäjän Artisokka-festivaalin perinteitä seuraten festivaalin tärkeiksi teemoiksi nousevat erilaiset naisroolit ja -aiheet. Naistekijät ja heidän asemansa elokuva-alalla ovat kuluneen vuoden aikana herättänet paljon keskustelua mediassa. Festivaalin avajaispäivänä to 27.3. Women in Film & Television Finland ry (WIFT Finland) ja Suomen elokuva- ja mediatyöntekijät SET järjestävät yhdessä Seasonin ja Mediakasvatusseuran kanssa Fe/Male Voice -paneelikeskustelun Bio Rexissä klo 13. Panelisteiksi saapuu nimekäs joukko suomalaisia elokuvantekijöitä, mm. ohjaajat Saara Cantell, Lauri Nurkse ja Timo Vuorensola. Seminaariin on yleisölle vapaa pääsy.

Tämän vuoden festivaalivieraaksi saapuu iranilais-ruotsalainen Mani Maserrat Agah. Ohjaaja on paikalla elokuvansa Us näytösten jälkeen järjestettävissä Q&A-tilaisuuksissa. Myös sunnuntain Osiensa summa -näytöksen kotimaiset lyhytelokuvantekijät keskustelevat yleisön kanssa esityksen jälkeen. Tämän vuoden lyhytelokuvanäytöksessä on vaikuttava joukko etenkin naistekijöiden elokuvia. Mukana on mm. Naima Mohamudin Fatima, joka voitti pääpalkinnon maailman suurimmalla lastenelokuvafestivaalilla Chicagossa ja jatkoi matkaansa juuri Seasonia ennen Toronton elokuvafestivaalille.

Festivaalin päättymistä juhlistetaan sunnuntaina 30.3. Season Film Festival Clubilla mbarissa (Lasipalatsi, Mannerheimintie 22-24). Illan alussa nähdään muutama kotimainen lyhytelokuva, joiden jälkeen esiintyy indie-folk-trio Pohjavire. Klubille on vapaa pääsy.

Lipunmyynti festivaalille alkoi vauhdikkaasti 18.3. Lippuja myydään seuraavasti:
Maximin ja Kinopalatsin näytökset Finnkinon teattereista ja verkkokaupasta, Bio Rexin näytökset Lasipalatsin Bio Rexistä (27.3. alkaen) ja Seasonin verkkokaupasta.

Koko festivaaliohjelmisto, näytösajat sekä tarkemmat lipunmyyntitiedot löytyvät osoitteesta www.seasonfilmfestival.fi