STOP THE PRESS!

Palkittu dokumenttielokuva Love & Engineering – Rakkauden insinöörit saa ensi iltansa 9.5.

Tonislav Hristovin ohjaama elokuva nähtiin DocPoint-festivaalin avajaiselokuvana tammikuussa ja se voitti festivaalin yleisöpalkinnon.
Lisäksi Love & Engineering on valittu New Yorkissa järjestettävän Tribeca-festivaalin ja Toronton Hot Docsin ohjelmistoon.

Alkuvuoden kotimaisiin dokumenttielokuvatapauksiin kuuluva Tonislav Hristovin ohjaama Love & Engineering – Rakkauden insinöörit saa ensi-iltansa 9. toukokuuta. Elokuva kertoo diginörteistä, jotka etsivät analogista rakkautta. Atanas, Suomessa asuva bulgarialainen insinööri, kehittää tieteellistä kaavaa, jonka avulla jopa insinöörimiehet pystyisivät tapailemaan menestyksekkäästi naisia ja löytämään täydellisen rakkauden. Hän käyttää muutamaa muuta insinööriä koekaniineinaan. Atanas luennoi suojateilleen, antaa vinkkejä ja lähettää heidät kaupungille tapailemaan naisia. Kaiken ytimessä on peruskysymys siitä, ovatko ihastuksen tai rakkauden säännöt tieteellisiä ja jos ne ovat, haluammeko me oikeasti edes tietää niitä?
Love & Engineering esitettiin Helsingin DocPoint-festivaaleilla avajaiselokuvana ja se voitti myös tapahtuman yleisöpalkinnon. 9.
toukokuuta Suomessa ensi-iltansa saava Love & Engineering on huomioitu myös kansainvälisesti. Elokuva on valittu arvostettujen New Yorkin Tribeca-festivaalin ja Toronton Hot Docsin ohjelmistoon huhti-toukokuussa.

Love & engineering -elokuvan ohjaaja Tonislav Hristov on syntynyt 1978 Bulgarian Vrazassa. Helsingissä Hristov on asunut vuodesta 2003. Love & Engineering on Hristovin neljäs dokumenttielokuva ja hänen aiemmista töistään muistetaan erityisesti vuonna 2011 julkaistu Sinkkuelämän säännöt.

Ensimmäinen Love & Engineering -lehdistönäytös järjestetään elokuvateatteri Andorrassa (Eerikinkatu 11) perjantaina 28. maaliskuuta klo 12.

Love & Engineering – Rakkauden insinöörit (Suomi, 2013 / 85 min)
Ohjaus:  Tonislav Hristov
Käsikirjoitus: Tonislav Hristov & Kaarle Aho
Kuvaus: Peter Flinckenberg
Leikkaus: Nikolai Hartmann
Äänisuunnittelu: Nani Schumann
Musiikki: Petar Dundakov
Tuotanto: Making Movies Oy / Kaarle Aho ja Kai Nordberg