STOP THE PRESS!

Infamous: Second Son

infamous_3_second_son-22800560-frntlTekijä: Sucker Punch
Julkaisija: Sony Computer Entertainment
Arvio: 5/5

Ensimmäiset kaksi Infamous-peliä olivat varsin taitavasti tehtyjä toimintaseikkailuja, joiden pääosassa hyöri Cole McGrath sähkövoimineen. Pelaaja sai temmeltää vapaasti valiten joko hyvän sankarin tai superpahiksen tien ja meno oli keskimääräistä hauskempaa, vaikka kakkososa kärsikin lievästä paikallaan junnaamisesta. PS4:lle temmellyskenttä on laitettu uusiksi: pääosassa on uusi sankari ja ympäristönä oikea Seattle.

Nuorisorikollinen Delsin Rowe saa puolivahingossa supervoimia ja kun kyläyhteisöä kurmuuttaa natsin elkein DUP-järjestön pahispomorouva, on Delsinin tehtävänä laittaa asiat järjestykseen. Apunaan hänellä on vanhempi poliisiveli Reggie sekä pelin edetessä muitakin supervoimia omistavia sivuhahmoja. Tarina ei kovin syvällisesti perustele kenenkään motiiveja, ainakaan suhteessa siihen, mitä hahmot ovat valmiita tekemään, mutta siinä on hetkensä, varsinkin Reggien ja Delsinin kemiassa.

Delsinin supersankarivoimat ovat hauskoja käyttää, oli valittuna sitten alussa saadut savuvoimat, tai myöhemmin saatavat neon- tai videokyvyt. Jokaisesta kikasta löytyy omat strategiansa, joita isommissa taisteluissa joutuu myös vaihtelemaan. Oman mutkansa matkaan tuo taas hyvyys/pahuus-aspekti, ja se tarjoaa samalla mahdollisuuden toiseen kierrokseen – mitä olisikaan tapahtunut toisin?

Second Son on upean näköinen. Elävä Seattle on täynnä yksityiskohtia ja kaiken päälle on lätkitty upea kerros savua, tulta, räjähdyksiä, neonvärejä, tunnelmaa ja tuisketta. Ääninäyttelijät ovat alansa kermaa, eikä musiikkikaan pahasti korvaan ota. Ainoaa nokan koputtamista on pienissä bugeissa sekä vihollisten ja kaupunkilaisten tekoälyssä, joka heittelee vähän laidasta laitaan. Infamous: Second Son on tällä hetkellä paras PS4-yksinoikeus, joten jos ikäraja ei tule vastaan, hops kauppaan ja supersankaroimaan!

Aulis Stellan for smackthejack

Kuva (c) SCEE