STOP THE PRESS!

CSI: Miami – Kausi 1 (Season 1)

csi_miami1Ohjaus: useita
Käsikirjoitus: useita
Tuotanto: Joe Chappelle, Elizabeth Devine
Pääosissa: David Caruso, Emily Procter, Rory Cochrane, Adam Rodriguez, Khandi Alexander, Kim Delaney
Arvio: 4/5

Alkuperäisen CSI-sarjan suosion vuoksi sarjan tuottanut CBS pelkäsi mahdollisia kilpailevia tuotoksia. Tämän vuoksi se päättikin itse tuottaa spin-off-sarjan, jonka vuoksi 2002 jenkkilän tv-ruutuihin lävähti CSI: Miami. Alkuperäistä Las Vegasiin sijoittuvaa sarjaa huomattavasti värikkäämpi Miami sai heti melkoisen suosion, ja myös Suomen tv-ruuduista on sarjaa voinut seurata. Pääosassa toimii David Caruso, joka tv-sarjojen jälkeen yritti löytää tiensä valkokankaalle, mutta vähitellen kuitenkin palasi siihen, minkä parhaiten osaa. Tuotantotiimissä on mukana alkuperäisen CSI-sarjan porukkaa.

Miamin Crime Scene Investigations -rikoslaboratorion työntekijät huhkivat selvittääkseen, mitä kuolleille oikein on tapahtunut. Mikäli kyseessä on rikos, on syyllinen saatava kiinni. Porukan pääjehuna toimii Horatio Caine (Caruso), entinen etsivä, jonka tiimi koostuu eri alojen eksperteistä. Calleigh Dusquene (Procter) tuntee luodit, Tim Speedle (Cochrane) tuntee ihmiset ja kadut, Eric Delko (Rodriquez) tietää paljon vedenalaisesta toiminnasta, ja Alexx Woods (Alexander) avaa ruumiit selvittäen kaiken tarpeellisen. Yhdessä tiimi käy läpi mitä erilaisempia rikoksia myrkytyksistä lapsen kidnappaukseen ja vankilapaosta raiskaukseen. Mikään kivi ei jää kääntämättä.

CSI: Miami on erittäin miellyttävää seurattavaa. Se on väreiltään onnistunut ja lämmin, mutta sen tapahtumat ovat todella raakoja ja jopa kuvottavia. Jaksoissa on selvä rytmi ja kaava, jonka mukaan ne on tehty. Tämä saattaa alkaa puuduttamaan, varsinkin jos tekee niin, kuin minä, eli tuijottaa koko lähes tuhatminuuttisen setin kolmessa illassa. Suurempaa jatkumoa ei jaksojen välillä ole. Pientä virittelyä kyllä löytyy kauden puolivälissä, mutta suuremmin ei tunkeuduta päähenkilöiden elämään. Lisäksi itseäni harmittaa suunnattomasti pilottijakson puuttuminen. Joka tapauksessa tällaisenakin dvd-pakettina, joka on itseasiassa todella tyylikäs, on CSI: Miami rikosviihteen ystävälle erittäin suositeltava hankinta!

Jari Järvi for smackthejack.net

Photo’s copyright by CBS Broadcasting Inc, 2002