STOP THE PRESS!

Homefront

homefrontblurayOhjaus: Gary Fleder
Käsikirjoitus: Sylvester Stallone
Tuotanto: Sylvester Stallone, Kevin King Templeton, John Thompson, Les Weldon
Pääosissa: Jason Statham, James Franco, Winona Ryder, Kate Bosworth, Rachelle Lefevre, Frank Grillo, Izabela Vidovic
Arvio: 1,5/5

Gary Flederin ohjaama Homefront (2013) kertoo eläköityneestä huumeviraston peiteagentista, Brokerista (Jason Statham), joka on muuttanut pikku tyttärensä kanssa USA:n etelän pikkukaupunkiin. Uuden henkilöllisyyden turvin hän pyrkii välttämään liivijengin koston, vaan eipä aikaakaan, kun paikallisen huumebisneksen pyörittäjä (James Franco) saa selville hänen oikean karvansa. Siinä ei sitten mopedisti oikein tahdo ehtiä hyttystä ikenistään kaivaa, kun jo ollaan veristä haulikkohippaa Brokerin kanssa.

Ihmisaladobi Sylvester Stallone on vaihteeksi toiminut käsikirjoittajana. Kirjaileva bodari on aikaisemmin jotenkuten onnistunut, kun on pitänyt homman hyvin yksinkertaisena (esim. Rocky, 1976). Eipä tätä Homefrontiakaan voi mennä monitasoisuudesta syyttämään, mutta näköjään aivan yli kykyjen on Stallonelta mennyt isän ja tyttären suhteen kuvaus, sen verran avutonta on ihan jo dialogikin.

Turhaahan sitä toisaalta on paukkuja kirjoitteluun tuhlata, kun pääosassa on Stathamin kaltainen toimintafiguuri: miehen ilme venyy parhaimmillaan vaivautuneisuuteen; vähänkin hempeilevissä kohtauksissa näkyy murheellisen selvästi, miten Statham kaihoaa olla muualla. Vaikka vetämässä jotain kuonoon. Lujaa. Suoraviivaisessa väkivaltapuuhailussa Homefront onkin parhaimmillaan, vaikkei siinäkään mitään varsinaisesti mullistavaa pystytä esittämään. Niin, ja onhan Stathamillä elokuvan alussa ultracool hiusmuotoilu..

Ekstroissa syystäkin poisjätettyjä kohtauksia ja pari lyhyttä haastatteluntapaista.

Vesa Skaffari for smackthejack

Photo’s Copyright by Futurefilm, 2014

Traileri: