STOP THE PRESS!

Aste julkaisee uuden singlen tulevana perjantaina

Crimepopin kuningas Aste julkaisee uuden singlensä Only One perjantaina 4.4.2014. Kappaleen tuotannosta vastaa jälleen MGI eli Henri Lanz, joka palkittiin Emma Gaalassa Vuoden tuottajana. MGI  on yksi uuden sukupolven menestyneimmistä suomalaistuottajista.
”Kappale kertoo vuosisadan rakkaustarinasta, joka kuitenkin tuhoutuu pirstaleiksi ajan mukana.” Aste toteaa lyhyesti ja jatkaa salamyhkäisenä:  ”Mun biiseissä mä hyppään usein kertojan kenkiin. Ammennan tottakai omasta elämästäni asioita, mutta se ei tarkoita että jokainen sana Aste kappaleissa on suoraan Jani Sutelaisen elämästä.”
Singlen ensisoitto kuullaan tänään YleX-kanavalla http://ylex.yle.fi/uutiset/popuutiset/asteen-uutuusbiisi-ensisoitossa-ylexlla
Herran viime julkaisusta on kulunut jo tovi, sillä edelinen single Spaceman valtasi radioaallot jo viime kesänä: ”Tällä hetkellä markkinat ovat niin singlepainoitteiset. Ihmisiä kiinnostaa sinkut jopa enemmän kuin itse albumi. Ja kun Spacemanista tuli hitti, en nähnyt järkeväksi aikaisemmin julkaista seuraavaa singleä.”
Kappaleessa vierailee kertosäkeessä laulaja St. Patrick, joka ainakin suurelle yleisölle on varmasti melko tuntematon nimi.
”Mulla oli tuottajani MGI:n kanssa visio tän biisin kertosäkeestä, mut vasta kun St. Patrick lähetti laulamansa demon takaisin meille, tiedettiin että kappale löysi siitä puuttuvan palasen” Aste kertoo innoissaan ja jatkaa. MRJS!- sinkulla vieraili Sini Sabotage, Pumppaa- kappaleessa  Sanni  ja Spacemanissa Kasmir. Heistä jokainen on sittemmin kirjoittanut levy-diilin joten saa nähä josko myös St.Patrickista kuullaan myöhemmin vielä enemmän. Olisihan se luonnollinen jatkumo” artisti nauraa.
Kappaleen piakkoin julkaistavan videon on kuvannut paljon ulkomaillakin työskennellyt Ville Juurikkala. ”Ville oli mulle uusi tuttavuus A&R-ihmiseni Mikko Tukiaisen kautta. Ville on valokuvauksen konkari, joka on työskennellyt isojen maailman tähtien kanssa. Kun me oltiin ottamassa uusia promokuvia, hän näytti mulle pari tekemäänsä videoo. Ne nähtyäni aika nopeesti sovittiin että hän tekee myös  Only One- kappaleen musiikkivideon” , Aste kertoo.

Taustatietoa

Asteen ensimmäinen virallinen debyyttilevy Surullisiilaului julkaistiin vuonna 2009. Siltä lohkaistu single Poikkeus sääntöön valittiin The Voice- radiokanavan toimesta kyseisen kesän Suomen viralliseksi kesähitiksi. Elokuussa 2010 julkaistun Nuorallatanssija -albumin singlestä Normipäivä tuli siitäkin hitti, jonka videota on katsottu pitkälti yli kaksi miljoonaa kertaa.

Aste oli saman vuoden syksyllä mukana Nelosen Kuorosota-ohjelmassa ja hänen johtama kuoro sijoittui kilpailussa kolmanneksi. Herra vieraili myös MTV:n saippuasarjan Salatut elämät-muutamassa jaksossa.  Lokakuussa 2012 julkaistun kolmannen levyn Sirkus palaa sinkkulohkaisut  olivat MRJS!, Pumppaa ja Shotti.  Viime kesänä vuonna julkaistiin vielä Spotifyssä yli 2 miljoonaa striimiä kerännyt hitti Spaceman.

Tulevat keikat:

04.04.                 Fri                       Lahti, 8-Sali (s)
12.04.                 Sat                       Espoo, Westy Bar & Grill
18.04.                 Fri                        Mänttä, Morgan Kane
19.04.                 Sat                       Kuopio, Albatrossi
26.04.                 Sat                       Kankaanpää, Club Villi
27.04.                 Sun                     Ylöjärvi, Mopoautoexpo
30.04.                 Wed                    Yksityistilaisuus
30.04.                 Wed                    Vaasa, Fontana
09.05.                 Fri                        NRJ DJ SM-finaali, Tallink
10.05.                 Sat                       Ähtäri, B52
31.05.                 Sat                       Hartola, Krouvin Lava
06.06.                 Fri                       Turku, Moision Olkkari
07.06.                 Sat                       Äänekoski, Ravintola Voodoo
14.06.                 Sat                       Hämeenkyrö, Venttiili