STOP THE PRESS!

Veep – 2. kausi (Veep – The Complete Second Season)

Veep - kausi 2Ohjaus: useita
Sarjan luoja: Armando Iannucci
Tuottajat: Armando Iannucci,  Christopher Godsick, Frank Rich, Simon Blackwell
Pääosissa: Julia Louis-Dreyfuss, Anna Chlumsky, Tony Hale, Reid Scott, Matt Walsh, Sufe Bradshaw, Ken Bulcroft, Timothy Simons
Arvio: 4/5

Yhdysvaltain varapresidentillä Selina Meyerilla (Julia Louis-Dreyfuss) on syytä iloon, sillä hän menestyi erinomaisesti vaaleissa, vaikka oma puolue kärsi melkoisesti. Omasta tilanteestaan innostuneena hän ryhtyy henkilökuntansa kanssa luomaan paremmat välit presidenttiin ja pikku hiljaa käynnistellä myös omaa presidenttikamppanjaa, jos vain nykyinen jättäytyy seuraavalta kierrokselta pois. Monta mutkaa on matkassa, sillä henkilökunnan sisällä valtataistelu kärjistyy, Selina joutuu konfliktiin puolustusministerin kanssa Uzbekistanin kriisin takia ja Helsingissä naispääministerin puoliso kähmii mahtivaltion varapresidentin takapuolta.

Veepin toinen tuotantokausi ei ole niin vakuuttava kuin ensimmäinen kausi. Toki nasevaa dialogiaa on ja kommelluksia tapahtuu, mutta sopiva vauhdikkuus kuitenkin puuttuu. Usein tällaiset poliittiset komediat ovat puuduttavia tai muuten vain soveltuvat enemmän esim. amerikkalaiselle katsojakunnalle. Onneksi Veep ei ole sellainen. Se on älykäs, mutta sopivan kuivalla mustalla huumorilla kuorrutettu kokonaisuus. Pohjalla on kuitenkin brittiläinen sarja, joka on loistavasti muokattu amerikkalaiseen tyyliin. Aina ihanan Louis-Dreyfussin vanavenessä muutkin tekevät mainiota näyttelijätyötä. Varsinkin Selinan luottohenkilöä Garya esittävä Tony Hale vetäisee hienon roolisuorituksen hieman sekoilevana avustajana. Vaikkei sarjan toinen kausi ollutkaan aivan napakymppi, niin odotan innollani kolmatta kautta.

Lisämateriaaleina tekijöiden kommenttiraita ja poistettuja kohtauksia.

Jukka L. Savolainen for smackthejack.net

Photo’s copyright by HBO, 2014

Traileri: