STOP THE PRESS!

Kaufmanin ja Mäkilaakson elokuvan kantaisä on itse Stan Lee

Suomen elokuvakenttää järisyttävä paljastus Night Visions -festivaalilla Helsingissä.

Night Visions –festivaalin kunniavieraana Helsingissä vierailevan indie-elokuvamogulin Lloyd Kaufmanin ja suomalaisen Marko Mäkilaakson yhteistyönä syntyvästä supersankarielokuvas Night of the Witch on saatu julki uusia yksityiskohtia.

”Elokuvan alkuperäisidea on syntynyt Marvel-sarjakuvaimperiumin isän Stan Leen mielessä yli 40 vuotta sitten”, paljasti Lloyd Kaufman Night Visions –festivaalilla torstai-iltana.

Kaufman oli Leen tavatessaan juuri valmistunut Yalen yliopistosta.

”Yalessa tutustuin sekä LSD:hen että sarjakuviin. Ystävystyin pian valmistumiseni jälkeen Stan Leen kanssa, joka kertoi luomansa tarinan kelanauhurilleni. Kirjoitin sen pohjalta käsikirjotuksen. Sen filmausoikeudet on ostettu useaan kertaan vuosien kuluessa”, mutta koskaan aiemmin elokuva ei ole päässyt tuotantoon.

Nyt Night of the Witch on löytänyt kodin Kaufmanin ja suomalaisen Roger! Pictures –yhtiön huomasta.

”Elokuva uudistaa supersankarielokuvan genreä. Supersankarin synty ja hänen taistelunsa pahaa vastaan saavat uuden käsittelytavan, näkökulman ja luonteen”, kertoo ohjaaja Marko Mäkilaakso.

Troma Entertainment –yhtiön perustaja ja omistaja Lloyd Kaufman on mukana hankkeessa myös tuottajana. Vaikka Troma-tuotannot tunnetaan kengännauhabudjeteistaan ja shokkielementeistään, Night of the Witch on aivan muuta.

”Kyseessä on miljoonaluokan mainstream-elokuva Marvelin tyyliin”, Mäkilaakso kuvailee.