STOP THE PRESS!

Samuli Kosminen Suomen ehdokkaana pohjoismaisen Harpa-elokuvamusiikkipalkinnon saajaksi

Samuli Kosmisen säveltämä musiikki elokuvaan American Vagabond on valittu Suomen ehdokkaaksi pohjoismaisen elokuvamusiikkipalkinnon saajaksi. Voittaja julkistetaan Espoo-päivän elokuvamusiikkikonsertissa lauantaina 30. elokuuta.

Elokuva on pienellä amerikkalaisella paikkakunnalla syntyneen homopojan kasvutarina. James karkaa kotoaan amerikkalaisesta pikkukaupungista poikaystävänsä Tylerin kanssa San Franciscoon etsimään luvattua kaupunkia. ”Homomekka” osoittautuu kuitenkin kylmäksi ja kalliiksi. Hyväksynnän etsintä, vanhempien ennakkoluulot ja kapina ajavat Jamesin pois kotoaan, mutta pakomatka ei voi jatkua ikuisesti. Jamesin on kohdattava lapsuutensa ympäristö ja perheensä, jotka hän on jättänyt taakseen.
– Olen todella ilahtunut ja otettu minulle suodusta ehdokkuudesta. Elokuvan aihe on kipeä ja sävellystyö oli intensiivinen sekä tunteikas prosessi. Yhteistyömme ohjaaja Susanna Helken kanssa oli tiivistä ja inspiroivaa ja musiikin roolia sekä sävyä hiottiin hartaasti. Tuntuu upealta että koko prosessi on johtanut tähän, Kosminen kommentoi ehdokkuuttaan.

Harpa-palkinto on Pohjoismaiden yhteinen tunnustus elokuvasävellyksestä. Jokaisesta Pohjoismaasta kilpailuun osallistuu yksi ehdokas. Vuodesta 2010 jaettu palkinto on arvoltaan 10 000 euroa. Viime vuonna säveltäjä Tuomas Kantelinen voitti Harpa-palkinnon sävellyksistään Puhdistus-elokuvaan. Konsertin ja palkinnonjaon järjestää Suomessa musiikintekijöiden etujärjestö Säveltäjät ja Sanoittajat Elvis ry yhteistyössä Espoo Cinén ja Tapiola Sinfoniettan kanssa.