STOP THE PRESS!

Samuli Laiho nousi taustalta valokeilaan

Muun muassa Hearthillin, Soul Tattoon ja Ismo Alanko Säätiön riveistä ja lukuisista muille artisteille säveltämistään hiteistä tuttu laulaja-lauluntekijä ja kitaristi Samuli Laiho julkaisee 9. toukokuuta uransa toisen soololevyn Aamut. Laihon ensimmäisestä, artistin omaa nimeä kantaneesta soololevystä tulee tänä vuonna kuluneeksi pyöreät 20 vuotta, joten aika oli jo kypsä soolouran toiselle tulemiselle.

” Homma lähti ihan mukavasti käyntiin silloin 1994, mutta en ollut millään tasolla valmis nousemaan lavan keskipisteeksi. Elämäni oli sen verran sirpaleista tuolloin Hearthillin jälkeen, että tajusin varsin pian, että oli keksittävä jotain muuta. Siirryin takavasemmalle kirjoittamaan lauluja, säveltämään musiikkia teatteriin ja muualle. ”

Oman soolouran ja lukuisten kotimaisten artistien kanssa työskentelyn lisäksi Samuli on ehtinyt tehdä paljon musiikkia myös ulkomaille. Toistaiseksi suurimman kaupallisen menestyksensä Samuli nappasi viime vuoden syksynä, kun Laihon yhdessä japanilaisen lauluntekijä Daichin kanssa kirjoittama kappale With You nousi Japanin singlelistan ykkössijalle. Itse asiassa juuri eräs Japaniin suuntautunut laulunkirjoitusreissu oli lopullinen sykäys pitkään pinnan alla kuplineen soololevyn loppuunsaattamiselle.
”Olin vuonna 2011 Tokiossa tekemässä musaa kun kaupunkiin iski suuri maanjäristys. Kun selvisin sieltä himaan päätin että nyt soololevy on vihdoinkin vietävä maaliin. En voi enää odotella koska mitä tahansa voi näköjään sattua milloin vain”, Laiho kertoo.

Aamut -levyltä on tähän mennessä julkaistu kolme singleä: Pellavapää, Vaahteranlehti ja alkuvuodesta ilmestynyt ja paljon mm. Radio Suomen aalloilla soinut Mitä onni on? –kappale.

”Rakkaus ja luopuminen, sukupolvien toisilleen välittämät henkiset perinnöt. Eheytyminen, lohtu ja uusi mahdollisuus”, siinä levyn teemat pähkinänkuoressa, Laiho kertoo.

Aamut –levyn julkkarikeikka järjestetään Tavastialla 11. kesäkuuta.

Samuli Laiho live:

11.06.2014 Helsinki, Tavastia
02.07.2014 Kuopio, Henry’s Pub
04.07.2014 Helsinki, LeBonk
03.10.2014 Tampere, O’Connell’s

http://samulilaiho.com/