STOP THE PRESS!

Viljami Mehton Deliberate Happenstance-albumi julkaistsaan vappuna

Viljami Mehto julkaisee Deliberate Happenstance-albumin vappuna. Miehen ensimmäisen tuottaja-albumin kauppoihin saapumisen yhteydessä julkistetaan levyltä myös toinen video. Kappaleeseen Rhenium tehdyllä videolla kuullaan Kulttuurilehti Särön päätoimittajan, runoilija Mark Mallonin kirjoittama runo miehen itsensä lausumana. Videon on ohjannut Tuukka Salonen.

Levyn ensimmäiseen singleen What Is Enough? tehdyn, Ilari Vanhatalon ohjaaman videon voit katsoa tästä linkistä http://www.youtube.com/watch?v=tcLrhIELqHU

Deliberate Happenstance-albumin ilmestymistä juhlistetaan perjantaina 2.5. kello 18 alkaen keikan ja muun oheisohjelman muodossa Ravintola Zum Beispielissä (Rihkamakatu 2) Porvoossa. Tilaisuuteen on vapaa pääsy.

Deliberate Happenstance-albumia on tehty huolella, suotta kiirehtimättä ja suunnitelmaa vailla. Kun studioon on tullut lahjakas ihminen, on Mehto pyytänyt häntä tekemään mitä tahtoo. Kappaleisiin on siis esimerkiksi soitettu rummut jo ennen kuin itse biisistä ja siitä, millainen siitä lopulta tulee, on ollut olemassa mitään käsitystä. Deliberate Happenstance – tahallinen sattuma.

Sattumia levylle ovat jättäneet mm. Conrad Isidore, mies, joka on elämänsä varrella rumpaloinut esimerkiksi Jimi Hendrixin ja Joe Cockerin taustalla sekä brittibändi Hummingbirdissä, tällä kertaa tosin laulajana. Laulamisen lisäksi levyllä kuullaan lausuntaa Hortto Kaalosta ja oopperalavoilta tutun Marko Putkosen sekä Kulttuurilehti Särön päätoimittajan, runoilija Mark Mallonin toimesta. Kaikkinensa taitojaan albumilla osoittavat 18 muusikkoa. Lopputuloksena on tummahko, oudohko ja tyylillisesti vapaa orgaaninen konemusiikkilevy.

Kolmikymppinen Mehto on musiikin monipuolinen ja harras harrastaja. Hän on toiminut mm. Porvoon teatterin pianistina ja sovittajana, klubijärjestäjänä, ollut mukana teknobändi Loop Repeatissa sekä suomirockia soittavassa Sara & Susirajassa. Tälläkin hetkellä miehellä on työn alla monia erilaisia projekteja tuottajana, miksaajana, sovittajana ja säveltäjänä. Tämän vuoden aikana Mehtolta julkaistaan myös toinen, täysin erilainen albumi – pitkään pöytälaatikossa lojunut minimalistinen pianolevy. Elantonsa, ja tämän myötä taiteellisen vapautensa, Mehto ansaitsee perinteikkäällä nuohoojan ammatilla.

Pianisti, jonka valkoisetkin koskettimet ovat mustat.

http://www.viljamimehto.com/
https://www.facebook.com/mehtomusic