STOP THE PRESS!

Monty Pythonin viimeinen esitys suorana elokuvateattereihin

Monty PythonNyt on faneilla tilaisuus kokea yksi vuoden parhaimmista live-tapahtumista ja samalla mahdollisuus hyvästellä legendaarinen ryhmä, sillä Monty Python kokoontuu vielä kerran viimeiseen esitykseen. Monty Python Live (mostly) –show nähdään 20. heinäkuuta suorana live-esityksenä Lontoon O2 –areenalta yli 1500 elokuvateattereissa ympäri maailman, myös Suomessa.

Oikeutetusti Monty Python lukeutuu maailman parhaiden koomikkojen joukkoon, sillä he ovat vaikuttaneet kokonaiseen sukupolveen ja mullistaneet käsitteen komedia. Britanniassa jäähyväiskiertueen lippujen kysyntä on ollut valtavaa, ja Suomen elokuvateattereissa nähdään kiertueen huipentuma, vihonviimeinen show. John Cleese, Terry Gilliam, Eric Idle, Terry Jones ja Michael Palin, joilla on yhteisikää vain 358 vuotta, valtaavat lavan ja esittävät Monty Pythonin hittejä uudenaikaisilla, ajankohtaisilla ja tietenkin pythonesque-piirteillä höystettynä.

”Kiitos ihmeellisen keksinnön nimeltä liikkuva kuva, Monty Pythonin viimeinen ilta tulee elokuvateattereihin lähelle sinua.  Kaiva nenäliinat esiin, jumppaa aivojasi ja liity vielä viimeisen kerran nyyhkyttämään hilpeisiin, ratkiriemukkaisiin ja tyrmistyttäviin jäähyväisiin jäljellä olevien Pythoneiden kanssa, ennen kuin suuntanamme on vanhojen vitsien vanhainkoti”, sanovat Pythonit.

Monty Python lennähti suosioon Flying Circus –tv-sarjalla, jonka jaksoja BBC esitti 1969 alkaen. Pythonit saivat välittömän suosion ja heistä tuli brittikomedian kasvot. He saavuttivat suurta kansainvälistä huomiota mm. menestyselokuvilla Monty Pythonin hullu maailma (1975), Brianin elämä (1979) sekä Monty Python: Elämän tarkoitus (1983).

Liput tulevat myyntiin keskiviikkona 21.5. elokuvateattereissa ja niiden verkkokaupoissa. Esitys nähdään sunnuntaina 20.7. mm. Espoossa, Helsingissä, Jyväskylässä, Kauhavalla, Kouvolassa, Kuopiossa, Lahdessa, Oulussa, Porissa, Tampereella, Turussa ja Vantaalla.

Monty Python Live (mostly).
Live-esitys Lontoon O2 areenalta sunnuntaina 20.7. ja encore ke 30.7.
Kesto 3 h 30 min (sis. väliaika). Ohjaus Aubrey Powell, tuotanto Fiz Oliver.