STOP THE PRESS!

Isänmaallinen mies Seattleen ja Wide Managementin levitykseen

Arto Halosen ohjaama ja Art Films production Oy:n tuottama Isänmaallinen mies on valittu Seattlen kansainvälisille elokuvafestivaaleille, mikä on yksi merkittävimmistä alan tapahtumista Pohjois-Amerikassa. Festivaali järjestetään jo 40. kerran ja se alkaa 15. Toukokuuta ja päättyy 8. kesäkuuta.

Isänmaallisen miehen kansainvälisenä levittäjänä aloittaa ranskalainen Wide Management, joka lanseeraa elokuvan 14.5. alkavilla Cannesin elokuvajuhlilla. Wide Management on yksi maailman suurimmista ns. independent levitysyhtiöistä ja siten merkittävä tekijä elokuvien levitysmarkkinoilla.

Art Films production on solminut sopimuksen myös Striped Entertainment –yhtiön kanssa. Sopimus kattaa Isänmaallisen miehen Pohjois-Amerikan myynnin.

Arto Halosen ja Jouni K. Kemppaisen käsikirjoittamassa elokuvassa pääosia esittävät Martti Suosalo sekä Pamela Tola. Heidän lisäksi elokuvassa nähdään myös Janne Reinikainen, Mikko Kouki, Satu Paavola, Hannu- Pekka Björkman, Pirjo Lonka, Kari Ketonen, Lauri Tilkanen ja Katja Küttner. Juoksijalegenda Ben Johnson tekee cameo-roolin kipakkana taksikuskina.

1980-luvun loppuvuosiin sijoittuva Isänmaallinen mies kertoo Toivosta (Martti Suosalo), jonka suonissa virtaa poikkeuksellisen väkevä veri. Kun Suomen hiihtomaajoukkue kuulee Toivosta, ymmärtävät he löytäneensä kipeästi kaivatun salaisen aseen. Urakehitysnäkymät ovat huikeat, kun Toivosta tulee nuoren ja viehättävän hiihtäjälupauksen, Ainon (Pamela Tola), hyvin läheinen työtoveri.

Isänmaallinen mies on ensimmäinen virallinen Suomi-Kroatia –yhteistuotantoelokuva ja kroatialaisena osatuottajana on toiminut Igor A. Nolan luotsaama MP Film production. Elokuvan kuvauksia tehtiin niin Kroatiassa, Sloveniassa kuin Suomessakin. Suomessa elokuva aloitti elokuvateatterilevityksessä joulukuussa 2013 ja Kroatiassa helmikuussa 2014. DVD-levityksen elokuva aloitti Suomessa huhtikuun alussa.

Isänmaallinen mies on dokumenttielokuvien tekijänä ansioituneen Arto Halosen toinen elokuvateatterilevityksessä oleva pitkä näytelmäelokuva. Vuonna 2010 valmistunut Prinsessa on kerännyt teattereissa yli 300 000 katsojaa ja voittanut useita kansainvälisiä palkintoja. Isänmaallinen mies oli joulukuussa 2013 arvostetun elokuvakriitikon Harlan Jacobsonin kuratoimalla Talk Cinema –kiertueella Yhdysvalloissa, kiertäen eri puolilla maata kymmenellä esityspaikkakunnalla saaden sekä yleisöltä että kriitikoilta hyvää palautetta.

Lähde: SES / Art Films Production