STOP THE PRESS!

The Lifeguard

The LifeguardOhjaus ja käsikirjoitus: Liz W. Garcia
Tuotanto: Milan Chakraborty
Pääosissa: Kristen Bell, Mamie Gummer, David Lambert, Martin Starr, Alex Shaffer, Joshua Harto
Arvio: 2.5/5

Veronica Mars –teinisarjasta yleisön tietoisuuteen noussut Kristen Bell on indiesävytteisen elokuvan Leigh, elämäänsä tympääntynyt newyorkilainen toimittaja. Leigh suuntaa vanhoille kotinurkilleen Connecticutiin etsimään kadonnutta kipinää. Vanhempien luona odottaa entinen huone, johon paluumuuttaja asettuu kissansa kanssa taloksi. Vanhoilla suhteilla löytyy pennittömälle töitä: nainen pestautuu entiseen työhönsä uimavalvojaksi. Hetkessä kaikki on aivan niin kuin ennen, vaikka välissä on vierähtänyt rapiat kymmenen vuotta. Tutussa tilanteessa on jotain lohduttavaa ja turvallista. Uima-altaan reunalla naiseen silmänsä iskee silmänsä vasta 16-vuotias Jason (David Lambert). Vetovoima osoittautuu molemminpuoliseksi, ja kaksikko päätyy olosuhteiden pakosta kyseenalaiseen salasuhteeseen.

Poikaystävän myötä Leighiltä unohtuvat sekä uraputkikriisi että tyttären saamattomuuteen turhautuneen äidin tunteenpurkaukset. Vaikka omatunto soimaa, hän on päättänyt saada kadotetun nuoruutensa takaisin. Kaikki ei kuitenkaan mene aivan kuin elokuvissa. Kun Davidin kaveri ajautuu ongelmiin, Leigh huomaa joutuvansa vastuunkantajaksi kuten aikuisen kuuluukin. Päämäärätön ajelehtiminen ei vain enää onnistuu kolmenkympin rajapyykin vaiheilla.

Jos jotain opetusta haetaan, olkoon se tämä: Aikuistumista ei voi paeta. Kaikilla se on edessä. Aikuisen kasvukivut voivat olla yhtä rankkoja kuin nuorenkin. Vielä rankempaa se on silloin, jos jokin kriisi on jäänyt muinoin läpikäymättä. Kristen Bell piirtää varmalla otteella kuvan naisesta, jonka ulkoinen itsevarmuus peittää alleen herkän ja haavoittuvan sielun. Vakuuttavaa työtä entiseltä teinitähdeltä. Käsikirjoittaja-ohjaaja Liz W. Garcia onnistuu tuomaan elämässään hapuilevien henkilöiden tunteet uskottavasti iholle. Dramaturgisesta täyskympistä jää puuttumaan viimeinen terävöitys.

Ei lisämateriaalia.

Sini Kantola for smackthejack.net

Photo’s copyright by Night Visions Distribution, 2014

Traileri: