STOP THE PRESS!

J-P Valkeapään uusi elokuva ”He ovat paenneet” elokuvateattereissa 17.10.

J-P Valkeapään ohjaama HE OVAT PAENNEET on road movie kahden nuoren pakomatkasta halki kesäisen Suomen. Elokuva saa ensi-iltansa 17. lokakuuta 2014.

Katso elokuvan ensimmäinen traileri tästä:
http://www.youtube.com/watch?v=TV1SvwpMX_U&list=UUX1g94N1Ptw4eY0sDxZxHDw&feature=share&index=6

Elokuvan pääosissa nähdään ensikertalaiset Roosa Söderholm ja Teppo Manner. Elokuvan muissa osissa ovat mm. Petteri Pennilä, Sara Paavolainen, Pelle Heikkilä ja Jari Pehkonen.

J-P Valkeapää tunnetaan Göteborgin elokuvajuhlilla pääpalkinnon voittaneesta esikoiselokuvastaan MUUKALAINEN. HE OVAT PAENNEET on Valkeapään toinen pitkä elokuva.

Elokuvan tuottaa Helsinki Filmi ja sen levittää SF Film Finland.

Raisa on ongelmanuorten laitoksen ongelmallisin nuori. Joni tulee laitokseen siviilipalvelusmieheksi. Nuoria yhdistää unelma paosta, mahdollisuudesta päästä karkuun todellisuuden väkivaltaa ja jatkuvaa pahaa mieltä. Siviilipalvelusmiehellä on yleisavain ja laitoksen vanhan Volvon käyttöoikeus – ja matka voi alkaa.

Pako halki kesäisen Suomen on mieletön seikkailu kahdessakin mielessä. Se on kertomus hauraasta rakkaudesta ja mielettömistä onnen ja vapauden hetkistä pahan maailman keskellä. Se on kuitenkin mieletön myös siksi, että suunnitelma on hatara eikä yhteiskunta päästä otteestaan – vai päästääkö sittenkin?