STOP THE PRESS!

Suomalaiset tangokulttuurin uudistajat järjestävät kansainvälisen tangoteatteritapahtuman Helsingissä 5.-8.6.

Marjo Kiukaanniemen ja Timo Hakkaraisen vuonna 2011 perustama Tangoteatteri Kiukkarainen järjestää Helsingissä ainutlaatuisen tangoteatteritapahtuman kesäkuun alussa.  Positiivisia arvioita  saanut Kiukkarainen on kutsunut kanssaan yhteisiltaan argentiinalaisen tango- teatteriryhmän, joka tuo Suomeen teoksensa Tango in Blue. Ryhmää ohjaa Ollantay Rojas. Kiukkaraiselta tapahtumassa nähdään pelaamisen tematiikkaa, kumppanuutta ja sääntöjä käsittelevä teos Chess Piece. Sekä Chess Piece  että Tango in Blue yhdistävät argentiinalaiseen tangoon mm. mimiikkaa, klovneriaa ja nykytanssia. Tämän genren teoksia ei Suomessa ole juuri nähty. Kyseessä on kummankin teoksen maailman ensi-ilta.

Tangoteatteri Kiukkaraisesta

Helsinkiläisen Suomalaiset tangokulttuurin uudistajat järjestävät kansainvälisen tangoteatteritapahtuman Helsingissä 5.-8.6. omaleimaisen leikkisä tapa argentiinalaisen tangon, mimiikan ja teatterielementtien yhdistelyssä on herättänyt kiinnostusta ja ihastusta sekä Suomessa että ulkomailla.  Tango in Bluen tuominen Helsinkiin on osa Kiukkaraisen kansainvälisen kulttuuriyhteistyön hanketta. Suomessa, Ruotsissa, Hollannissa ja Argentiinassa esiintynyt Kiukkarainen esiintyy syksyn 2014 aikana vielä Spoffin -katutaidefestivaaleilla Hollannissa sekä Tango Love -festivaaleilla Espanjassa. Marraskuussa 2014 Kiukkarainen vie koko perheen tangoseikkailunsa Peikkotangon ja duettonsa Chess Piecen Buenos Airesiin, Argentiinaan.

Tango In Blue -esityksestä

Tango in Blue-ryhmän monitaitoisten esiintyjien Ollantay Rojasin, Laura Zarachon ja Ulrico Eguizabalin lavalle loihtimat hahmot luovat jo olemuksellaan asetelman,  joka tuo tangoon mielenkiintoisen näkökulman. Tangolle tuttuja teemoja kuten kaipausta, halun valtaa ja rakkaudentunteita käsitellään Tango in Bluessa tumman huumorin, ironian ja melankolian sävyttäminä. Osa teoksen musiikista kuullaan myös elävänä esiintyjien toimesta. Ryhmän työtä on kiitetty persoonallisesta kerrontatavasta ja kyvystä tyylilajien saumattomaan yhdistelyyn. Suomesta Tango in Blue jatkaa Euroopan kiertuettaan Sveitsiin.

Esitykset Teatteri Viiruksessa (Meritullinkatu 33, 4. krs) seuraavasti: (molempien teosten ensi-ilta) to 5.6. klo 19 , pe 6.6. klo 19
la 7.6. klo 18 sekä su 8.6. klo 14

Linkit:
Chess Piece -traileri:
https://www.youtube.com/watch?v=FM72ogcnJ3A

Tango in Blue -traileri:
https://www.youtube.com/watch?v=1QhByr7fM7o

Lippuja esityksiin:
http://www.tiketti.fi/Chess-Piece-and-Tango-In-Blue-Teatteri-Viirus-Helsinki-lippuja/25787