STOP THE PRESS!

Iron Sky -yritykselle jättimenestys joukkorahoituskamppanjassa

Suomalaisyritys ylitti yli 500% joukkorahoitustavoitteensa.

Tuottaja Tero Kaukomaan ja ohjaaja Timo Vuorensolan omistama Iron Sky Universe päätti ensimmäisen joukkosijoituskampanjansa puolitoista kuukautta etuajassa. Vain reilun viikon käynnissä ollut kampanja osoittautui jättimenestykseksi ja sijoituskierros päätettiin lopettaa kun koossa oli 575% tavoitteesta – 280000€. Yli 500 sijoittajaa yli 30:sta eri maasta lähtivä mukaan suomalaisyritykseen. Kaukomaa ja Vuorensola omistavat Iron Sky Universesta ensimmäisen kierroksen jälkeen vielä lähes 90%.

“Tämä ensimmäinen sijoituskierros oli hyvin tärkeä meille. Voimme nyt rauhassa kehittää suunitelmiamme franchisen nostamisesta seuraavalle tasolle ennen uuden rahoituskierroksen alkua”, juuri Cannesin elokuvamarketista palannut tuottaja Tero Kaukomaa kommentoi ja jatkaa: “Oli hienoa ettei Cannesissa tarvinnut tehdä huonoja diilejä.”

Suurin osa uusista osakkaista on faneja niin Suomesta kuin Saksastakin, mutta mm. Yhdysvallat, Iso-Britannia, Ruotsi, Itävalta, Sveitsi ja Australia ovat hyvin edustettuina. Mukaan on mahtunut myös henkilöitä mm. Saudi-Arabiasta, Chilestä ja Hong Kongista. Elokuvantekijät yllättyivät kampanjan onnistumisprosentista ja vauhdista, jolla sinne päästiin. Alunperin 50-päiväiseksi suunniteltu kampanja suljettiin reilun viikon jälkeen.

“Oli loistavaa nähdä, että ihmiset näin laajasti uskovat hankkeemme onnistumiseen ja näkevät siinä saman potentiaalin kuin mekin”, ohjaaja Timo Vuorensola sanoo. “Kampanja todisti jälleen kerran joukkoistamisen voiman ja näytti, että crowd sourcing on tärkeä palanen tulevaisuuden elokuvarahoitusta ja –tuotantoa. Tavoitteenamme on näyttää, että yhdessä vahvan fanihteisön kanssa pystymme luomaan franchisen, joka kilpailee Hollywoodin megaelokuvien rinnalla – paitsi paremmin ja mielenkiintoisemmin.”

Joukkorahoituskampanja toteutettiin suomalaisella joukkosijoitusalusta Invesdorilla. Toisen rahoituskierroksen on määrä alkaa syksyllä, samalla kun Iron Sky:n jatko-osasta julkaistaan noin viisiminuuttinen promovideo.

Lisää tietoa Iron Sky Universen joukkosijoituskampanjasta löytyy täältä:
www.invesdor.com/en/pitches/226