STOP THE PRESS!

Going the Distance

going_the_distanceOhjaus: Mark Griffiths
Käsikirjoitus: Eric Goodman, Kelly Senecal
Tuotanto: Stephen Hegyes, Shawn Williamson
Pääosissa: Christopher Jacot, Joanne Kelly, Shawn Roberts, Ryan Belleville, Mayko Nguyen
Arvio: 2,5/5

Kevyet teinikomediat ovat sellaista pakkopullaa, että herkempi katsoja alkaa ennemmin itkemään kuin nauramaan. Välillä komediat ovat jopa katsomisen arvoisia ja ajatuksia herättäviä tutkielmia nuorten heräämisestä. Yleisesti ne kuitenkin ovat pikkutuhmien vitsien täyttämiä tylsiä täyteohjelmia, joiden katsomisessa on nautittavuus kaukana. Kanadalainen komedia ”Going the distance” putoaa jotakuinkin näiden kahden arkkityypin väliin.

Elokuva kertoo Nickistä (Jacot), jonka tyttöystävä päättää lähteä Torontoon. Nick murtuu tästä tiedosta, ja niinpä hänen avuliaat ystävänsä Dime (Belleville) ja Tyler (Roberts) saavat ajatuksen: kuskataan Nick katsomaan muikkeliaan. Ja ei kun matkaan lailla Roadtripin. Mukaan lyöttäytyy vielä kaksi nuorta naista, jotka aiheuttavat nuorilla miehenaluille paljon epäpuhtaita ajatuksia. Ja tämä on vasta alkua ongelmille, sillä mutkia matkaan tuo Nickin vanhempien palkkaama etsivä, jonka tarkoituksena on estää pojan saapuminen Torontoon.

Just. Täytyy myöntää, että ei tämä ihan täyttä kuraa ole. ”Going the distance” on osittain jopa melko nautittava elokuva. Sen nuoret näyttelijät ovat rooleissaan sangen luontevia, eikä ohjaus muutoinkaan tunnu takkuilevan. Kuitenkin tarina on aivan totaalisen tympeä, eikä tämä listahittiteinimusiikin pitäminen yhtenä pääosaesittäjänä oikein jaksa säväyttää. Ja kun sivuosassakin vilahtaa vielä Avril Lavigne… Dvd-julkaisu on melkoisen peruskamaa. Ekstraa ei ole. Elokuvan kuvanlaatu on ihan ok, häiriöitä ei ole, joskin pientä pehmeyttä on havaittavissa. Myös ääni, jolla on suuri merkitys leffan kannalta, toimii moitteitta. ”Going the distance” on siis melko keskinkertainen julkaisu, sellainen aika kiva.

Jari Järvi for smackthejack.net

Photo’s copyright by Seville Pictures, 2004