STOP THE PRESS!

Kyllä Jeeves hoitaa – Kausi 3 (Jeeves and Wooster – Series 3)

jeeves3Ohjaus: Ferdinand Fairfax
Käsikirjoitus: P.G.Wodehouse, Clive Exton
Tuotanto: Brian Eastman
Pääosissa: Hugh Laurie, Stephen Fry, John Fitzgerald Jay, Nicholas Hewetson, Julian Firth, Richard Braine
Arvio: 4,5/5

P.G.Wodehousen legendaarisista Wooster ja Jeeves -tarinoista väsätty tv-sarja ”Kyllä Jeeves hoitaa” saa nyt kolmannen dvd-julkaisunsa. Sarjan kolmas tuotantokausi julkaistaan tavalliseen tapaansa kahden levyn pakettina. Tällä kertaa kansipaperiin on jo painettu hieman tietoa Wodehousesta, ja tämän trivian mukanaolo on positiivinen yllätys. Itse julkaisu on melko lailla samanlainen, kuin aikaisempien tuotantokausien julkaisut.

Bertie Wooster (Laurie) on ottanut hieman etäisyyttä sukulaisiinsa ja muuttanut New Yorkiin. Jeevesin (Fry) oivallisella avustuksella hän pystyy pääsemään tukalista tilanteista, joille on aina alttiina. Kun sukulaispoika ilmaantuu herran hoidettavaksi ja päättää lähteä musikaalikiertueelle, on Woosterilla täysi työ saada nuorukainen järkiinsä. Palattuaan taas takaisin Englantiin joutuu Bertie mm. varastamaan arvostetun vanhan miehen muistelmat. Eikä aikaakaan, kun myös bolshevikiksi tekeytynyt ystävä vaatii Bertieltä apua. Mutta niin kuin aina ennenkin, kyllä Jeeves hoitaa…

New Yorkin jaksoissa on mukavasti jotain uutta, vaikka ne ovatkin melko samalla kaavalla tehtyjä, kuin sarjan muut jaksot. Englantiin sijoittuvat jaksot sitä vastoin ovat osittain jopa kohtalaisen tympeitä, joskin niistäkin löytyy älykästä satiiria. Sarjan toteutus on edelleen loisteliasta, sen puvustus mitä mainiointa ja myös lavastus tuntuu olevan ajankuvan mukainen. Dvd-julkaisussa ei edelleenkään ole ekstramateriaalia. Kuvanlaatu on kohtalainen, juuri sellainen, kuin näissä tv-sarjoissa yleensä on. Ääni on erittäin selkeä ja kirkas. Suosittelen edelleen lämpimästi kaikille brittikomedian ystäville.

Jari Järvi for smackthejack.net

Photo’s copyright by Granada International Media Ltd., 2006