STOP THE PRESS!

NYPD Blue – 3. tuotantokausi (NYPD Blue – Season 3)

nypd_blue3Ohjaus: useita
Käsikirjoitus: useita
Tuotanto: useita
Pääosissa: Jimmy Smiths, Dennis Franz, James McDaniel, Nicholas Turturro
Arvio: 4/5

Steven Bochcon ja David Millsin luoma menestyksekäs poliisisarja “NYPD Blue” koki toisen tuotantokauden alussa menetyksen, kun John Kellyä esittävä David Caruso päätti jättää sarjan ja siirtyä elokuvauralle. Hänen tilalleen palkattiin Bochcon lakimiessarjassa esiintynyt Jimmy Smith esittämään Bobby Simonea, jonka parina toimii Dennis Franzin esittämä Andy Sipovitz. Tekijöiden siirto oli oikea, sillä Smithistä tuli yksi merkittävimmistä sarjan menestyksen avaimista. Tietenkin mukaan täytyi saada myös Simonelle työpaikkaromanssia ja sitä tarjoilee Kim Delaneyn esittämä etsivä Diane Russell. Joten ihmissuhdekiemuroita ja rikoksia on tarjolla jälleen oikein runsain mitoin.

Kun Sipowitz kuulee vaimonsa olevan raskaana, niin mies menee ihan sekaisin ja kielloista huolimatta kertoilee ilosanomaa kaikille työkavereilleen. Toisaalta häneltä välillä tahtoo mennä hermot vaimonsa raskauden aiheuttamien pahoinvointien ja tämän työintoilun takia. Bobbyn ja Dianen suhde on tiivistymässä entisestään, mutta muutama asia vähän hankaloittaa heidän suhdettaan. Ensinnäkin Diane kamppailee yhä alkoholisminsa kanssa ja toisaalta Bobby on vaimonsa kuoleman jälkeen muuttunut varovaisemmaksi, ellei jopa turhankin holhoavaksi ihmissuhteessaan. Omien ongelmiensa keskellä heidän täytyy kuitenkin ratkoa rikoksia.

Kolmas tuotantokausi jatkaa yhtä laadukkaalla tasolla kuin kaksi aiempaakin. Käsikirjoittajat ovat kehittäneet mielenkiintoisia tarinoita jaksoihin, vaikka konsepti onkin pitkälti samanlainen. Asennetta kuitenkin riittää ja se on hyvä, sillä muuten sarjan vetovoima olisi jo tässä vaiheessa loppunut. Yleensä sarjojen sivuhenkilöt jäävät merkityksettömiksi hahmoiksi, mutta tässä sarjassa jokaisella on oma tarinansa ja niitä käsitellään eri jaksoissa. Sarja muistetaan myös erilaisesta kuvaustyylistä, jossa kamera “heilui” melkoisesti. Ehkä tämän tuotantokauden aikana tämä on hieman hillintynyt ja katsomisnautinto sen myötä entisestään parantunut. “NYPD Blue – 3. tuotantokausi” jatkaa hyvää ja laadukasta linjaa.

Jukka L. Savolainen for smackthejack.net

Photo’s copyright by 20th Century Fox Home Entertainment LLC, 2006