STOP THE PRESS!

Tietoa Henkesi edestä -elokuvasta

SYNOPSIS
Yksi hetki muuttaa peruuttamattomasti neljän ihmisen elämän.
Kiia (Laura Birn) ja Lauri (Eero Aho) kiitävät yössä kohti sairaalaa. Kiia pitelee tuskissaan toisella kädellä rattia ja toisella vatsaansa – synnytys on alkanut etuajassa.
Yllättäen auto törmää johonkin. Kiia säikähtää ja jarruttaa, auto heittelehtii ennen pysähtymistään. Lauri nousee autosta tarkistamaan tilanteen ja kertoo, ettei nähnyt mitään.
Kiia synnyttää terveen lapsen ja ystävystyy sairaalassa Hannan (Mari Rantasila) kanssa. Hannan mies on jäänyt samalla seudulla auton alle ja päälle ajanut kuski on paennut paikalta.
Kun totuus tulee ilmi, onko anteeksiantaminen liian myöhäistä?
Petri Kotwican (Musta jää, 2007) psykologinen draama elokuvateattereissa talvella 2015.

OHJAAJAN SANA
Kolme vuotta sitten olin auto-onnettomuudessa, joka sai minut pohtimaan elämäni arvoja uudesta näkökulmasta. Ajoin keskellä päivää yksin rajusti ulos tieltä. Selvisin suhteellisen vähin vammoin, mutta mielessäni pyörivät yhä uudelleen mahdolliset kauhukuvat. Entä jos pientareella olisikin kävellyt joku? Entä jos vastaan olisi tullut lapsiperheen auto? Kysyin itseltäni, olisinko koskaan voinut antaa itselleni anteeksi, jos tahattoman virhearvion takia olisin aiheuttanut muiden ihmisten tragedian.
Henkesi edestä on henkilövetoinen draama, joka kertoo neljän ihmisen tarinan. He tekevät inhimillisiä virheitä, mutta heillä on mahdollisuus rehellisyyteen, sovitukseen ja anteeksiantoon. Mutta tarttuvatko he tilaisuuteen?
Käsikirjoituksen olen tehnyt yhdessä Johanna Hartikaisen kanssa. Kuvaajana on Harri Räty, johon olen oppinut luottamaan syvällisellä tasolla. Pyrimme voimakkaaseen ja persoonalliseen visuaaliseen ilmaisuun. Päähenkilömme (Birn) on kanttori, joka myös säveltää. Musiikilla onkin poikkeuksellisen vahva rooli Henkesi edestä -elokuvassa.

Petri Kotwica, ohjaaja-käsikirjoittaja
Henkesi edestä –elokuva

TUOTTAJAN SANA
Tuotantoyhtiö Vertigo on keskittynyt vahvan ja laadukkaan elokuva- ja televisiodraaman tuottamiseen. Vertigolla on parhaillaan kehitteillä useita pitkän elokuvan sekä televisiodraaman hankkeita eri ohjaajien ja käsikirjoittajien kanssa.
Henkesi edestä -elokuvan kehittäminen alkoi vuonna 2011. Kunnianhimoisen prosessin tuloksena on syntynyt erittäin väkevä psykologinen draama, jonka uskomme kiinnostavan sekä kotimaista yleisöä että kansainvälisiä festivaaleja. Elokuva on suomalais-irlantilainen yhteistuotanto, joka kuvataan Turussa, ja jonka kaikki jälkityöt tehdään Dublinissa.

Minna Virtanen, tuottaja
Vertigo Production