STOP THE PRESS!

Maleficent – Pahatar

Maleficent - pahatar Ohjaus: Robert Stromberg
Käsikirjoitus: Linda Woolverton
Tuotanto: Joe Roth
Pääosissa: Angelina Jolie, Sharlto Copley, Elle Fanning, Kenneth Cranham
Arvio: 3/5

Olipa kerran nuori poika Stephan, joka kohtaa nuoren Pahattaren ja heistä tulee parhaimmat ystävät. Vuosien vieriessä nuorukainen on keskittynyt ihmiselämään ja keijukaunottaren odotus käy turhan pitkäksi. Ahne kuningas (Kenneth Cranham) on päättänyt kaapata Pahattaren (Angelina Jolie) maan keinolla millä hyvänsä. Saatuaan nokilleen kuningas päättää luovuttaa kruunun sille, joka pystyy tuhoamaan tuon pahuuden ilmentymän. Stephan (Sharlto Copley) haluaa kruunun keinolla millä hyvänsä. Hän päättää palata Pahattaren luokse ja surmata tämän. Hän ei kuitenkaan pysty sitä tekemään, mutta hän varastaa siivet todistaakseen kuninkaalle, että nyt pahiksen voimat ovat poissa. Stephanista tulee kuningas huijauksen myötä. Pian hänelle ja kuningatarelle syntyy tyttövauva, joka saa nimekseen Aurora (Elle Fanning). Kun tärkeimmät ihmiset juhlistavat tytön syntymää, paikalle saapuu myös itse Pahatar. Hän lausuu sen kuuluisan loitsunsa, joka vie tytön varmaan kuolemaan, jonka vain tosi rakkauden suudelma voi kumota. Vai voiko?

Jos haluat nauttia tästä elokuvasta täysillä, niin unohda kaikki mitä olet nähnyt, kuullut tai lukenut Prinsessa Ruususesta. Ihan oikeasti, sillä nyt tarina kerrotaan uudelleen ihan toisesta näkökulmasta. Minun mielestäni tässä mielessä vanhasta tarinasta on saatu kunnolla pöyhittyä pahin pöly pois ja se on saanut sopivan raikkaan olemuksen. Leijonakuninkaan, Kaunottaren ja Hirviön sekä Tim Burtonin Liisa ihmemaassa -elokuvien käsikirjoittajana toiminut Linda Woolverton on saanut aikaiseksi modernin sadun. Jos jotain huonoa täytyy modernisoinnista sanoa, niin dialogi kuulosti paikka paikoin hyvinkin jäykältä näyttelijöiden heittämänä. Ohjaajaksi on palkattu tehostemiehenä työskennellyt Robert Stromberg, ja ehkä näyttelijäohjaus ei ole ollut hänen vahvimpia puoliaan. Edes Jolie ei pääse pääosassaan sellaiselle tasolle kuin hänen pitäisi tällaisena hahmona olla. Jäi vähän nössömäinen vaikutelma ainakin allekirjoittaneelle. Maleficent – Pahatar jää upeasta visuaalisuudestaan huolimatta keskinkertaiseksi elokuvaksi.

Poistettujen kohtauksien lisäksi lisämateriaalina tarjoillaan muutamaa dokumenttia elokuvan tekemisestä ja kuinka esim. Angelina Jolie ja Elle Fanning valmistautuivat rooleihinsa.

.

Jukka L. Savolainen for smackthejack.net

Photo’s copyright by Walt Disney Studios Home Entertainment, 2014

Traileri: