STOP THE PRESS!

Foo Fighters julkaisi tulevan levynsä julkaisuajankohdan

Katso ensimmäinen trailer levyn teosta kertovasta dokumenttisarjasta ”Foo Fighters: Sonic Highways
Yhtyeen kahdeksas studioalbumi julkaistaan marraskuussa

Ensimmäinen traileri tulevasta Foo Fightersin dokumenttisarjasta on julkistettu ja samaan aikaan yhtye julkisti tulevan, kahdeksannen studioalbuminsa julkaisuajankohdan marraskuulle. Levyn teosta on tulossa kahdeksanosainen HBO:n esittämä tv-sarja, missä seurataan levyn tekoa kahdeksassa eri kaupungissa ja studiossa. Syksyllä tv-levitykseen tulevan tv-sarjan on ohjannut yhtyeen nokkamies ja perustaja Dave Grohl. Suomessa sarjan levityksen hoitava tv-kanava julkistetaan myöhemmin.

”I’ve pulled up the family tree of American music and exposed its roots to find inspiration for the next Foo Fighters album,” kertoo Grohl. HBO:n julkaisemassa dokumenttisarjassa vieraillaan Chicagossa, Austinissa, Nashvillessa, Los Angelesissa, Seattlessa, New Orleansissa, Washingtonissa sekä New Yorkissa, koska kaikilla näillä kaupungeilla on vahva musiikkikulttuuri ja -historia. Foo Fighters vierailee kaupunkien legendaarisissa studioissa äänittäen yhden kappaleen jokaisessa kaupungissa ja jokaisella kappaleella vierailee kyseisen kaupungin tunnettu artisti. Kappaleet on sävelletty ja sanoitettu loppuun vasta äänityspäivänä yhdessä vierailijan kanssa ja Dave Grohl jätti jopa biisien sanoituksia tekemättä, koska halusi inspiroitua erikseen paikallisen vierailevan artistin kanssa ja saada heidät mukaan biisintekoprosessiin.

Dave Grohl debytoi ohjaajana jo viime vuonna julkaistulla Sound City –dokumentilla, minkä soundtrack-albumi palkittiin Grammylla. Grohlin mukaan Sound City oli kunnianosoitus musiikin tekemiselle, kun taas tuleva tv-sarja on enemmänkin rakkauskirje Amerikan musiikin historialle. ”Each episode delves into the singular regional identity of each city—how each region shaped these musicians in their formative years, and in turn the impact those people had on the cultural fabric of their hometowns—ultimately celebrating their common bond: Every artist that appears in the show, regardless of genre or locale, started as an average kid with the universal dreams of making music and making it big.”

Dave Grohlin haastattelut vierailevian muusikoiden kanssa ovat olennainen osa sarjan sisältöä, kuin myös levyntekoprosessi ja Grohlin kemia bändikavereidensa Taylor Hawkinsin, Nate Mendelin, Chris Shiflettin ja Pat Smearin kanssa. Grohlin intohimo musiikintekemiseen sekä inspiroituminen vierailijoidensa musiikista on vertaansa vailla ja tuo hienosti esiin aidon yhteistyön kahden artistin ja muusikon välillä.

Foo Fighters juhlii tänä vuonna myös 20-vuotista taivaltaan ja tv-sarjan ensimmäinen osa esitetään yhtyeen perustamispäivänä. Toukokuussa Nirvana kutsuttiin myös Rock and Roll Hall of Fameen.

Lisätiedot:
www.foofighters.com
https://www.facebook.com/foofighters