STOP THE PRESS!

Breaking Bad – The Final Season (Remember My Name)

breakingbadthefinalseasonblu-rayOhjaus: Useita
Käsukirjoitus: Useita, sarjan alkuunpanija Vince Gilligan
Tuotanto: Useita, Vince Gilligan
Pääosissa: Bryan Cranston, Anna Gunn, Aaron Paul, Dean Norris, Betsy Brandt, RJ Mitte, Bob Odenkirk, Jonathan Banks, Laura Fraser
Arvio: 4,5/5

Vuonna 2008 startannut tv-sarja Braking Bad kertoo lukion kemianopettajasta, Walter Whitesta (Bryan Cranston), joka sairastuu keuhkosyöpään; elinaikaa luvataan pari vuotta. Walt ryhtyy kokkailemaan metamfetamiinia turvatakseen perheensä toimeentulon vainajoitumisensa jälkeen.

Tällä viimeisellä tuotantokaudella kuolema lähenee ja touhu kovenee. Waltin liki pieneksi imperiumiksi kasvanut huumebisnes rasittaa miestä yhä enemmän. Kilpailijoiden kanssa tappelu ja kotiolot aiheuttavat ongelmia, ja Walt haluaisi oikeastaan lopettaa. Meno kuitenkin vain kiihtyy: mm. juna tulee ryöstetyksi. Kyynisempi ihminen voisi sanoa, että aika hyvin mieheltä, jolla henki tuskin kulkee, vaan väliäkö näistä.

Breaking Bad on kausi kaudelta osoittautunut hienoksi sarjaksi, eikä tämä viimeinenkään rypistys tuo pettymystä. Kaiken jännän ja toiminnan keskellä moraalisten pohdintojen ydin pysyy niin kirkkaana kuin se nyt amerikkalaisissa sarjoissa voi, ja pääosanesittäjä Cranston on ansainnut jokaisen palkinnon, jonka roolisuorituksestaan on saanut.

Braking Bad – The Final Edition (Remember My Name) sisältää sarjan viidennen ja viimeisen tuotantokauden kahdeksan viimeistä jaksoa. Tuntien lisukkeista löytyy liki kaikki, mitä nyt kuvitella voi plus sitten vielä tällä blu-rayllä omana levynään Myytinmurtajien Braking Bad –erikoisjakso. Hienoa!

Vesa Skaffari for smackthejack

Photo’s Copyright by Universal Sony Pictures, 2014

Traileri: