STOP THE PRESS!

Eilan ja Rampen esittäjät julki

Eila, Rampe ja Likka on Taru Mäkelän ohjaama elokuva Sinikka Nopolan luomasta suositusta hämäläisavioparista. Elokuvan pääosissa Eilana ja Rampena nähdään Heidi Herala ja Pirkka-Pekka Petelius. Likkaa ja hänen sulhastaan esittävät Emmi Parviainen ja Riku Nieminen. Muissa osissa nähdään mm. Pirkko Hämäläinen, Eila Roine, Carl-Christian Rundman, Leena Uotila ja Åsa Wallenius.

Eila, Rampe ja Likka on komedia suomalaisista, joka perustuu Sinikka Nopolan menestyskirjoihin ja -hahmoihin, Eila ja Rampe. Eila ja Rampe synnyttävät mielikuvan pariskunnasta, jossa nainen määrää ja päsmäröi ja mies alistuu – mutta vain näennäisesti. Komiikka syntyy pariskunnan tasavertaisesta sanailusta ja valtataistelusta.

Eila, Rampe ja Likk​a -elokuvan ohjaa Taru Mäkelä. Tarina ei pohjaudu mihinkään olemassa olevaan Eila ja Rampe -kirjaan, vaan se on Sinikka ja Tiina Nopolan alkuperäiskäsikirjoitus. Elokuvan tuottavat Taru Mäkelä, Jouko Seppälä ja Markku Tuurna Kinosto Oy:lle. Elokuvan levittää  Oy Nordisk Film Ab. Eila, Rampe ja Likka-komedian kuvaukset alkavat kesäkuussa 2014 ja elokuvateatteriensi-ilta on 26.12.2014 kautta Suomen.

EILA JA RAMPE

Sinikka Nopolan Eila ja Rampe -kirjoja (2003-2014) on julkaistu viisi ja myyty yli 100 000 kappaletta. Eila ja Rampe -näytelmiä on esitetty niin ammatti- kuin harrastajateattereissa, ympäri Suomen. Tulevassa Eilan, Rampen ja Likan parhaat -teoksessa Sinikka Nopola on koonnut Eila ja Rampe -kirjojen rakastetuimmat kohtaukset yksiin kansiin. Kirja julkaistaan syyskuussa 2014.

ELOKUVAN SYNOPSIS

Likkaa ahdistaa seurustella sinänsä fiksun Pirkan kanssa. Likan vanhemmat, Eila ja Rampe, haluavat kuitenkin kovasti tutustua paremmin Pirkkaan ja hänen hienostuneeseen äitiinsä. Sattuman ja erehdyksen kautta Eila valtaa kesänaapureidensa tyhjänä olevan, pramean huvilan ja valehtelee kylään piipahtaneelle Pirkan äidille, että luksushuvila on hänen ja Rampen. Kulissit on hyvä pitää yllä. Huvilan oikeat omistajat, karkotetaan Eilan ja Rampen vaatimattomaan mökkiin.

Likka häpeää vanhempiaan kaikissa tilanteissa samalla kun hän etsii keinoa, millä tehdä lopullinen ero poikaystävänsä Pirkan kanssa. Valheet ja väärinkäsitykset seuraavat toisiaan. Pirkka ottaa käyttöönsä uuden, machon strategian, minkä jälkeen Likka näkee poikaystävänsä uusin silmin – mutta onko kaikki liian myöhäistä? Onko laiva jo irronnut laiturista? Miksi hammasharja on oudon näköinen.