STOP THE PRESS!

Gugi julkaisee uuden ’Isot opit elämän’ -videon

Topmostin laulusolistina jo 1960-luvulla hurmannut ja pitkän uran levy-yhtiöissä tehnyt Gugi Kokljuschkin  julkaisi  esikoissooloalbuminsa ’Isot opit elämän’ 4.4.2014.  Musiikillisia vaikutteita niin rockista, iskelmästä, bluesista kuin jazzistakin ammentava levy aloitti listahistoriansa komeasti sijalta 22. Nyt levyltä julkaistaan toisena singlenä Gugin itsensä säveltämä ja sanoittama nimibiisi ’Isot opit elämän’. Biisin omakohtainen teksti käsittelee musiikkiin intohimoisesti koko ikänsä suhtautuneen Gugin nuoruusvuosien muistoja. Kappaleeseen on kuvattu video Gugin nuoruuden asuinseuduilla Helsingin ydinkeskustassa. Pete Eklundin ohjaamassa videossa ovat mukana myös biisin tekstissäkin esiintyvät Aira Samulin sekä Remu Aaltonen, jonka kanssa Gugi perusti aikoinaan ensimmäisen bändinsä.

KATSO VIDEO TÄSTÄ : https://www.youtube.com/watch?v=SSm5Kq0vbCA&feature=youtu.be

GUGIN KOMMENTIT VIDEON TEOSTA JA BIISISTÄ

”Olipa hieno kokemus saada tehtyä oma eka video! Fillaroin nuoruuteni kulmilla ja muistelin menneitä. Kesäillan valo oli auringon laskiessa maaginen ja kaikki vanhat kulmat olivat todella kauniita.  Ihmettelin miksi en ollut aikaisempina aikuisvuosina rauhallisesti käyskennellyt täällä.

Videon tekijöiden oli varmasti vaikeata uskoa kertomustani Karista, joka oli pudonnut korkealta ikkunasta asfaltille takapihalle, jossa nyt kuvasimme. Pikkupoikahan selvisi tömäyksestä pelkällä säikähdyksellä.

Saimme videolle  mukaan myös ensimmäisen bändini jäsenet Remun ja Suntsin. Snadi kellari ja jammaamamme oma kolmen soinnun biisi ”kakkaa A:sta ” tuli mieleeni.

Sain myös mahdollisuuden tanssittaa Aira Samulinia,  siis viedä häntä!  Aira järjesti 60-luvulla sunnuntaitansseja Lönnrotinkadun Polilla. Oli mahtavaa tavata tämä energinen nainen, joka oli yrittänyt opettaa minulle esim. Charlestonia.”

GUGIN MUSIIKKIHISTORIA

Soolouraaansa kenties Suomen vanhimpana aloittavan Gugin musiikkihistoria hakee vertaansa. Mies perusti ensimmäisen bändinsä  Remu Aaltosen ja Suntsi Järvisen kanssa vuonna 1962. Ison yleisön tietoisuuteen Gugi nousi 1960-luvun puolivälissä Topmostin laulusolistina. Bändin versio Merisairaat kasvot-biisistä soi yhä radioissa.  Yhä harvakseltaan keikkailevan Topmostin lisäksi Gugi on urallaan levyttänyt muutaman singlen eri kokoonpanoissa.

Muusikon uran rinnalla Gugi on vaikuttanut Suomalaiseen musiikkielämään levy-yhtiöistä käsin. Mies aloitti Finnlevyn kotimaisen musiikin tuotepäällikkönä  vuonna 1975 ja  toimi Scandian, Finnscandian, Sonet/Discophonin, Polygramin ja Universalin  toimitusjohtajana vuosina 1977–2010, jolloin jäi eläkkeelle.

Lisäksi monia artisteja urallaan auttaneelle Gugille on myönnetty useita tunnustuksia työstään suomalaisen musiikin hyväksi, näistä tärkeimmät ovat tasavallan presidentin vuonna 2012 myöntämä Musiikkineuvoksen arvonimi sekä Musiikkituottajat ry:n myöntämä  Kultainen Emma –palkinto ja  Musiikki & Median myöntämä elämäntyöpalkinto.