STOP THE PRESS!

Leijonasydän-elokuva palkintosateessa Portugalissa

Dome Karukosken ohjaama ja Peter Franzénin, Laura Birnin, Yusufa Sidibehin sekä Jasper Pääkkösen tähdittämä Leijonasydän voitti viikonloppuna kolme palkintoa Festroian kansainvälisillä elokuvajuhlilla Portugalissa.

Leijonasydän palkittiin arvostetulla kansainvälisen elokuvakriitikkoyhdistyksen FIPRESCI-palkinnolla, katolisten media-alan ammattilaisten SIGNIS-järjestön palkinnolla sekä yleisöäänestyksen voittajana. Kolmella palkinnollaan Leijonasydän oli festivaalien palkituin elokuva. Karukoski oli paikalla vastaanottamassa palkinnot.

Nyt 30. kerran Lissabonin naapurikaupungissa Setubalissa järjestetyillä perinteikkäillä Festroian elokuvajuhlilla esitettiin tänä vuonna kymmenen päivän aikana 188 elokuvaa 40 eri maasta.

Leijonasydän tulee syyskuussa Portugalissa elokuvateatterilevitykseen. Portugalin lisäksi elokuvan oikeudet on tähän mennessä myyty yli kahteenkymmeneen maahan. Tämän vuoden aikana Leijonasydän saa elokuvateatterilevityksen muun muassa Ranskassa, Venäjällä, Puolassa ja Australiassa.

Suomessa Leijonasydän oli menestys elokuvateattereissa keräten yli 200 000 katsojaa. Elokuvan DVD ja BluRay julkaistiin maaliskuussa. Leijonasydän-DVD on myynyt jo lähes 35 000 kopiota.

Aiemmin elokuva on palkittu Rooman elokuvajuhlilla ja kotoisessa Jussi-gaalassa miessivuosa-Jussilla (Jasper Pääkkönen). Leijonasydän on esitetty lukuisilla kansainvälisillä elokuvajuhlilla, esimerkiksi Torontossa, Prahassa, Göteborgissa ja Palm Springsissä

Elokuvan on tuottanut Aleksi Bardy ja Helsinki-filmi. Sen pohjoismaisesta teatteri- ja DVD-levityksesta ja markkinoinnista vastaa Scanbox Entertainment, ja kansainvälisestä myynnistä Yellow Affair.