STOP THE PRESS!

ELLA JA KAVERIT -elokuvat menestyvät Euroopassa

Ella ja kaverit -elokuva on voittanut Kryla-festivaalin pääpalkinnon Ukrainassa ja kahden Ella ja kaverit -elokuvan levitysoikeudet on myyty jo useaan maahan.

Juha Wuolijoen Snapper Films Oy:n tuottama ja Taneli Mustosen ohjaama koko perheen seikkailukomedia Ella ja kaverit on voittanut Ukrainan Kiovassa kuudetta kertaa järjestettävän kansainvälisen lasten ja nuorten elokuvafestivaalin Krylan pääpalkinnon festivaalin parhaana elokuvana. Suomessa Ella ja kaverit viihdytti elokuvateattereissa yli 100.000 katsojaa. Ella ja kaverit -elokuvan sekä Marko Mäkilaakson ohjaaman elokuvan itsenäisen jatko-osan Ella ja kaverit 2 – Paterockin esitysoikeudet on myyty Saksaan, Itävaltaan, Belgiaan ja Alankomaihin. Ella ja kaverit 2 – Paterock on kerännyt Suomen elokuvateattereissa yli 90.000 katsojaa ja se julkaistaan DVD:nä ja Blu-rayna 18.6.

Molempien Ella ja kaverit -elokuvien aikuistähtinä loistavat opettajan roolissa Eero Milonoff (Härmä, Tummien perhosten koti, Ganes) sekä koulun rehtorina Armi Toivanen (21 tapaa pilata avioliitto, Putous). Ella ja kaverit 2 – Paterock -elokuvassa nähdään myös Jarkko Niemi, Malla Malmivaara, Pirkka-Pekka Petelius ja Iina Kuustonen. Elokuvat perustuvat Timo Parvelan rakastettuun Ella-kirjasarjaan.