STOP THE PRESS!

VLMedia vahvassa kasvussa DVD-elokuvien levittäjien kentässä

Filmikamarin tilastoinnin mukaan VLMedia oli vuonna 2013 eniten kasvanut DVD-elokuvien levittäjä Suomessa. Viime vuoden levitysosuuksista VLMedia otti reilun viiden prosentin osuuden nousten
suurimmaksi kotimaisomisteiseksi toimijaksi markkinalla. Laskusuhdanteessa olevan fyysisen tuotteen markkinassa VLMedia on vastoin alan vallitsevia trendejä onnistunut pitämään tasaista kasvua yllä.

VLMedian viime vuoden suosituimpia DVD-tuotteita olivat muun muassa Ylen julkaisemat
Muumi – Juhlakokoelma 26-DVD-boksi, Pirunpelto- sekä Taivaan tulet –sarja. Tänä vuonna VLMedian
DVD-valikoima on laajentunut entisestään ja suosituimpien myyjien listalle jalansijaa ovat tehneet muun muassa Filmkompanietin (Hello Kitty, Myyrät, Lotta..) ja Koch Median julkaisut sekä Night Visionsin
-katalogi.

”Olemme panostaneet todella paljon mm. tiedottamiseen, markkinointiin sekä tuottaja-/ tuotantoyhteistöihin – kauppiaita luonnollisesti unohtamatta. Olemme luonnollisesti samalla kartalla siitä, että markkina on merkittävässä murroksessa. Hyppäsimme viime vuonna mukaan myös teatterilevitykseen, jota on tarkoitus laajentaa kuluvan vuoden aikana mm. tulevan Lordi-dokumenttielokuvan myötä.
Digitaalisella puolella puskemme hartiavoimin auki myös TVOD-, SVOD- ja AVOD-palveluita, joista
alkaa hiljalleen muodostua merkittäviä uusia myyntikanavia tuotteillemme. Tästä on hyvä jatkaa”, toteaa VLMedian kehityspäällikkö Marko Alanko.